България срещу Италия в битка за честта, феновете и илюзорния шанс за Евро 2016


България срещу Италия в битка за честта, феновете и илюзорния шанс за Евро 2016
Снимка: Getty Images/Guliver

1645 0

С коренно различно настроение, но с еднаква цел влизат днес България и Италия в мача помежду си. Нашите, които записаха слаб старт на европейските квалификации, са едва на четвърто място в предварителната група Н и към този момент класирането напред изглежда като химера.За сметка на това Италия дели първата позиция и само победа в София ще остави "скуадра адзура" в добра позиция да се бори с другия фаворит Хърватия.

Новият селекционер на България Ивайло Петев се надява традицията да се запази и Италия да продължи да не печели мачовете си на българска земя. Треньорът на трикольорите обаче не разчита само на късмет. Той даде положителна оценка на свършеното по време на лагера в Правец.

Младият специалист готви няколко интересни имена да започнат сред титулярите днес срещу Италия. След като нито един от нападателите ни не е достатъчно подготвен да стартира от първата минута заради колеблива форма, най-вероятно това ще направи Александър Тонев. Бързакът, който този сезон рита за Селтик, ще трябва да се бори с тримата много опитни бранители на италианците от Ювентус. През седмицата в лагера на националите е бил пробван вариант и с Ивелин Попов на върха на атаката, но Попето е по-силен от втора позиция или когато влиза навътре от левия фланг. Точно заради това Ивайло Петев ще продължи да го ползва там. Останалите в халфовата линия ще са отново Дяков, Гаджев и Георги Миланов. На десния фланг пък ще стартира Мишо Александров.

След дилемите около защитата днес тя ще бъде в следния състав: Станислав Манолев на десния бек, Йордан Минев отляво и Николай Бодуров с Александър Александров в средата. Именно опитният бранител на Лудогорец е предпочетен пред по-младия си съотборник Георги Терзиев. На вратата пък ще бъде Владо Стоянов. Валери Божинов ще остане на резервната скамейка в ролята на жокер, който да се появи през втората част.

За сметка на това италианците ще излязат с всичко най-добро, с което разполагат. Вчера тимът отлетя от Флоренция и кацна в София без двама от най-добрите си халфове - Клаудио Маркизио и Алесандро Флоренци, които са с травми. Освен това с тима не отпътува и левият халф бек Мауел Паскуал. Това значи, че в "скуадра адзура" ще има поне две промени от първоначално планирания от Антонио Конте състав.

Вратарят и защитата няма да бъдат пипани, като те са съставени изцяло от Ювентус - Буфон, Бонучи, Киелини и Бардзали. На двата фланга като халф бекове почват Дармиан и Антонели, а в средата на терена ще се разчита на триото Верати, Кандрева и изненадата Марко Пароло. Нападението на италианците ще водят Симоне Дзадза и Чиро Имобиле.

На практика Антонио Конте залага на най-опитните играчи, които има. На терена ще излязат само двама под 25 години - Верати (22 г.) и Дзадза (23 г.).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички