Милан напълни кошницата на отбора на Антов за най-убедителна победа през сезона


Милан напълни кошницата на отбора на Антов за най-убедителна победа през сезона
Снимка: Getty Images

2080 0

Италианският шампион Милан записа четвъртата си поредна победа в Серия А, след като надви Монца с 4:1 в мач от 11-ия кръг. С 2 попадения за "росонерите" се отчете Брахим Диас, а Дивок Ориги помогна с гол и асистенция. За 4:1 точен беше влезлият като резерва Рафаел Леао. Попадението на новака в Серия А беше дело на Филипо Ранокия.

С успеха Милан се изкачи до второто място, събирайки равен брой точки с Наполи, но имайки и мач повече. Това бе най-убедителната победа дотук през сезона за възпитаниците на Стефано Пиоли. Монца се намира на 14-ата позиция с 10 спечелени точки дотук.

Двубоят днес бе интересен с това, че противопостави бившия и настоящия клуб на магната Силвио Берлускони. Българинът в състава на гостите - Валентин Антов, излезе като титуляр и остана през цялото време на терена. 

Резултатът на стадион "Сан Сиро" беше открит в 16-ата минута, когато Диас завърши чудесен индивидуален рейд с удар от вътрешността на наказателното поле. Топката намери долния десен ъгъл - 1:0.

Двадесет и пет минути по-късно отново испанецът беше точен за "росонерите", след като бе намерен отлично от Ориги, отново в наказателното поле. Този път Диас прати топката в левия ъгъл на Микеле Ди Грегорио.

През втората част Милан вкара още веднъж, като този път голмайсторът бе Ориги.Той се разписа с мощен изстрел на границата на наказателното поле, след като получи добро подаване от Месиаш - 3:0. В 70' Монца успя да върне едно попадение, след като Татарашану сгреши и допусна гол от пряк свободен удар, изпълнен от Филипо Ранокия.

Край на спора окончателно сложи влезлият като резерва Рафаел Леао, който записа името си сред голмайсторите в 84-ата минута. След пробив отляво и грешка на футболист на гостите топката стигна до головия хищник, който не се поколеба да направи резултата 4:1 в полза на своя тим. Загубата беше втора поредна за тима на Рафаеле Паладино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички