Жесток удар за Милан и Лече! Жиру и трима шефове на скромния тим го отнесоха


Жесток удар за Милан и Лече! Жиру и трима шефове на скромния тим го отнесоха
Снимка: Getty Images

1405 0

Дисциплинарната комисия към италианската Серия А обяви наказанието на звездата на Милан Оливие Жиру. Френският голаджия на „росонерите“  изгоря за 2 мача на тима. Така той ще пропусне домакинствата срещу Фиорентина и Фрозиноне на 25 ноември и 2 декември.

Припомняме, че Жиру си изкара червен картон по изключително глупав начин по време на визитата на Лече, когато грандът от Милано едва не допусна пълен обрат, след като водеше с 2:0. Французинът не скри недоволството си при подминато нарушение срещу него в добавеното време на срещата.

Тогава първоначално реферът Росарио Абисо му показа жълт картон. Той обаче продължи да буйства и агресивността му доведе до директен червен картон.

Драматичният мач между двата тима донесе сериозни наказания и в лагера на Лече. Те са за общо четирима души, като трима от тях са от ръководството на клуба. Те са плод на бурните им реакции след отменения победен гол на Роберто Пиколи секунди преди края на добавеното време.

Президентът Саверио Стики Дамиани и изпълнителният директор Сандро Менкучи, които отправиха обидни и заплашителни думи по адрес на съдийската бригада, са наказани съответно до 4 декември и 27 ноември. За нахлуване на терена, неприличен жест и богохулство спортният директор Стефано Тринкера е глобен с 10 хиляди евро и отстранен за следващите три шампионатни мача на Лече. Помощник -треньорът Андреа Тароци пък отнесе глоба от 5 000 евро и наказание за 1 среща. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: ВАР спаси Милан, Жиру „блесна“ и в двете крайности срещу Лече (ВИДЕО+СНИМКИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички