Милан "хвана последния влак" в Шампионска лига и завърза групата! Жиру отново наказа ПСЖ (ВИДЕО)


Милан "хвана последния влак" в Шампионска лига и завърза групата! Жиру отново наказа ПСЖ (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2923 0

Милан се възползва от последния шанс да се измъкне от тежката ситуация в "групата на смъртта" в Шампионска лига. "Росонерите" стигна до първата си победа, след като надви у дома ПСЖ с 2:1, и то след обрат. Милан Шкриниар откри в 9', но Рафаел Леао изравни 3 минути по-късно със задна ножица. Оливие Жиру се разписа в 50' за 2:1.

Преди около две седмици парижани разгромиха този опонент у дома с класическото 3:0. Оливие Жиру отново показа, че ПСЖ е сред любимите му жертви. Той е вкарвал пет пъти срещу френския тим и има само две загуби в деветте си мача с тима.

Освен това Милан спечели мач от Шампионска лига, след като изостава за първи път от 21 октомври 2009 г. в груповата фаза срещу Реал Мадрид.

Първото полувреме бе изключително динамично, като непрестанно има атаки и към двете врати. След попадението на Жиру Милан успя да "укроти" двубоя и да сведе до минимум възможностите за отбора на Луис Енрике.

Преди последните 2 кръга интригата в групата се завърза още повече. След този успех Милан е трети с актив от 5 точки, докато ПСЖ е на втора позиция с 6 пункта. Борусия Дортмунд е първи със 7, а Нюкасъл е последен с 4.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изключително динамично и открито започна двубоят, като още в 6' се стигна до голова възможност и тя бе за Милан. Леао проби отляво и комбинира с Лофтъс-Чийк в наказателното поле. Опитът му обаче не бе точен. Минута след това ПСЖ отвърна чрез удар на Килиан Мбапе, но Менян внимаваше.

В 9' се стигна до корнер за парижани, при който Маркиньо успя да продължи топката към Милан Шкриниар. Бившият играч на Интер засече топката с глава и се разписа във вратата на "росонерите".

Video edited on Kapwing

2 минути след това Муса стреля от наказателното поле и можеше бързо да възстанови равенството, но Донарума се справи. В 12' обаче бившият вратар на Милан нямаше какво да направи. Жиру стреля, но изстрелът бе отразен, а при добавката Леао със задна ножица вкара за 1:1.

Video edited on Kapwing

Междувременно, пък феновете на Милан си спазиха обещанието и хвърлиха хиляди фалшиви банкноти с лика на Донарума, който напусна клуба заради ПСЖ.

Атаките към двете врати продължиха и в следващите минути. В 15' Килиан Мбапе имаше отлична възможност, но Менян усети намерението му и скъси ъгъла му. В 24' отново френският нападател бе близо до гол, но пропусна и топката мина покрай вратата.

Три минути по-късно Усман Дембеле пробва с диагонален изстрел, но след рикошет топката нацели напречната греда. Още в следващата контраатака за Милан и Оливие Жиру "върна жеста" и намери гредата. В 32' Муса стреля директно от пряк свободен удар, но Донарума внимаваше. Последната опасност бе в 42' за ПСЖ с опит на Дембеле, но без успех срещу Менян.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Милан започна отлично втората част, като още в началото ѝ успя да стигне до пълен обрат. В 50' Тео Ернандес центрира отляво към наказателното поле. Там намери Жиру, който надскочи Шкриниар и с глава вкара за 2:1.

В следващите минути събитията на терена се поуспокоиха. В 62' Ернандес стреля директно от фал, и то много опасно. Донарума обаче показа класа и направи страхорно спасяване.

Без съмнение след това италианският тим погледна повече в защита и успешно спираше опитите за атаки на парижани. 

В 84' Ноа Окафор излезе на чиста позиция и опита да прати топката в десния ъгъл на вратата на ПСЖ. Донарума обаче отново бе на ниво и се отличи. Минута след това се стигна до разбъркване в наказателното поле на ПСЖ, където Лофтъс-Чийк подаде към Окафор, нотой стреля над вратата. В добавеното време ПСЖ опита натиск,  но не достатъчно, за да стигне до чиста голова ситуацията, с която да излъже съперника си.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Милан: Менян, Калабрия, Тиау, Томори, Ернандес, Лофтъс-Чийк, Муса, Райндърс, Пулишич, Леао, Жиру

ПСЖ: Донарума, Ернанес, Шкириниар, Маркиньос, Хакими, Витиня, Угарте, Заир-Емери, Дембеле, Мбапе, Коло Муани

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И в двата отбора има сериозен брой футболисти, които няма да могат да вземат участие. За италианците това са Бенасер, Калдара, Калулу, Пелегрино и Спортиело поради травми, като Кяер е под въпрос. Асенсио, Кимпембе, Мендеш, Навас, Перейра и Рико пък не са налични за френския тим.

Любопитно е дали ще продължи тенденцията при парижани неизменно да вкарват точно по три попадения във всеки от последните си пет двубоя. Срещу тях пък се изправя Оливие Жиру, който помни с добро повечето сблъсъци.

Той е вкарвал четири пъти срещу ПСЖ и има само две загуби в осемте си мача с тима. Френският таран има шест гола през този сезон, като пет от тях са били през първото полувреме.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички