Извхърлянето на Ювентус ще "размеси картите" в Европа, но не и на ЦСКА


Извхърлянето на Ювентус ще "размеси картите" в Европа, но не и на ЦСКА
Снимка: UEFA

5651 0

Авторитетното италианско издание La Gazzetta dello Sport продължава да твърди, че Ювентус вероятно ще пропусне европейските клубни турнири през следващия сезон. 

"Старата госпожа" до последно имаше проблеми с местните власти и европейската централа през изминалата кампания, като още нищо не е решено около финансовите казуси на гранда. 

В крайна сметка бяха отнети и точки от актива на Ювентус в Серия А и клубът завърши седми в крайното класиране. Това означава, че би попаднал сред поставени отбори директно в плейофите за влизане в Лига на конференциите, но изданието смята, че мястото ще бъде заето от Фиорентина.

Разместване сред поставените

Достигналите до финал в турнира през миналата кампания "виолетови" не могат да се похвалят с коефициента 100.000 на Ювентус и биха попаднали сред непоставените в последния четвърти предварителен кръг. 

Това пък би пратил английския Астън Вила сред поставени, което сериозно улеснява бирмиганци, тъй като могат да срещнат по-лесен съперник в плейофите. 

Междувременно не се променя ситуацията за родния ЦСКА. Той като Фиорентина би попаднал сред непоставените, ако преди това отстрани последователно два съперника. "Червените" разполагат с коефициент 13.000.

Вижте всичко около възможността Ювентус да не играе в Лига на конференциите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички