Експериментът на Илич сполучи и 10 от ЦСКА удържаха за успех над Ботошани (ВИДЕО)


Експериментът на Илич сполучи и 10 от ЦСКА удържаха за успех над Ботошани (ВИДЕО)
Снимка: ЦСКА, Фейсбук

8084 0

ЦСКА спечели първата си подготовка по време на летния си лагер в Австрия. “Червените” се наложиха с 1:0 над румънския Ботошани в първата среща между двата тима в историята. Единственото попадение падна още в петата минута, когато бранителят на символичните гости Алин Серони имаше нещастието да си отбележи автогол след центриране на Тобиас Хайнц от статично положение. 

Още около средата на първата част експерименталният състав на родния гранд започна да сдава инициативата на съперника, но той така и не успя да се възползва по най-добрия начин след две чудесни спасявания на Димитър Евтимов в края на полувремето. Плановете на Саша Илич се провалиха от самото начало, след като се наложи Жабов да стартира вместо контузилия се на загрявката Бисмарк Чарлс.

Румънците продължиха да натискат и през втората част, но опасните положения дори намаляха и възпитаниците на Саша Илич, сред които имаше много млади футболисти, успяха да запазят аванса си със смела игра. Неофициален дебют успя да запише и единственото ново попълнение на ЦСКА, което в на лагера в Австрия - Марин Орлинов.

Победителите завършиха срещата с 10-тима на терена, след като Георги Чорбаджийски получи схващане около 83-тата минута и се наложи да напусне, докато Саша Илич нямаше повече опции на разположение.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

*Броени минути преди първия съдийски сигнал стана ясно, че Бисмарк Чарлс се е контузил на загрявката и неговото място сред титулярите ще бъде заето от Павел Жабов!

ГОЛ - Още в петата минута "червените" поведоха в резултата - Тобиас Хайнц центрира в наказателното поле към далечната греда, а румънската отбрана не се ориентира по най-добрия начин и топката директно влетя във вратата на Ботошани след лек контакт в Алин Серони - 1:0 за ЦСКА!

До 20-ата минута "армейците" продължиха да бъдат по-активни на терена, но не успяваха да стигнат до чисти голови ситуации. В 22-рата играта бе спряна временно, за да могат 22-мата на терена да се освежат с вода заради горещото време в Австрия.

Около половин час след началото на контролата двама играчи на Ботошани се сблъскаха във въздуха при борба за висока топка и впоследствие се наложи единият от тях (Удеме Пиус) да бъде принудително заменен.

В 37-ата минута току що влезлият на смяна Садику можеше да се разпише с глава и да изравни резултата, но ударът му премина над напречната греда. В края на първата част Димитър Евтимов на два пъти отказа Головка с добри спасявания от близка дистанция.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Християн Петров и Станислав Шопов стартираха втората част за сметка на двамата норвежци в "червено". 

В 61-вата минута се стигна до неофициален дебют за първото лятно попълнение на ЦСКА - Марин Орлинов, след като замени Димитър Евтимов. По време на първия четвърт час от втората част повечето атаки бяха по посока вратата на ЦСКА, но те не доведоха до нещо опасно.

На "червените" им се наложи да доиграят последните 10-тина минути с човек по-малко, след като Чорбаджийски получи схващане и не успя да завърши срещата. Междувременно Саша Илич нямаше опция, която да включи в игра.

Стартови състави

ЦСКА: Евтимов, Кох, Бучков, Дончев, Вион, Линдсет, Хайнц, Чорбаджийски, Папазов, Александров, Жабов

Ботошани:

Преди мача

ЦСКА още е сравнително в началото на подготовката си, тъй като преди броени дни Саша Илич събра основата група футболисти, а вчера тя акостира в Австрия. От нея липсват националните представители на "червените", също така контузените и напускащите. 

За последно "армейците" играха преди 20 дни, когато се наложиха във Вечното дерби над Левски с 2:0. Не остава много и до новата кампания, която стартира на 14 юли, а ЦСКА ще гостува на Хебър в първия кръг. 

Съперникът на родния отбор завърши 12-ти от общо 16 тима в румънския елит през миналия сезон. Контролата с ЦСКА ще бъде първа и за Ботошани през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички