Ясен е последният оцеляващ отбор в Серия А


Ясен е последният оцеляващ отбор в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1213 0

Дженоа доказа, че мястото на отбора е в Серия А, след като изигра един от най-силните си мачове през сезона в най-точния момент. "Грифоните" разбиха Верона с 3:0 у дома и по този начин запазиха мястото си в елита на италианския футбол за поредна година. 

Генуанци подпечатаха мястото си в Серия А, след като още до почивката вече водеха с 3:0. Санабрия даде аванс на своите в 13', а 11 минути по-късно отново той увеличи аванса на Дженоа. В края на първото полувреме Кристиан Ромеро вкара с глава след отлично центриране от корнер и направи второто полувреме протоколно. Самият той получи червен картон през втората част, но Верона така и не се опита да направи нещо в мача. 

Другият борещ се за оцеляване - Лече, изигра силен двубой срещу Парма и през първото полувреме стигна до 2:2 след изоставане от 0:2, но през втората част бившият отбор на Валери Божинов нямаше сили и загуби от "пармалатите" с 3:4. 

Така в крайното класиране Дженоа завърши с 39 точки - 4 повече от Лече, и за поредна година успя да оцелее в елита след тежка битка до самия край. Това беше и единствената въпросителна в Италия в последния кръг. Изпадащите тимове в крайна сметка са СПАЛ, Бреша и Лече. В Шампионска лига ще играят Ювентус, Интер, Аталанта и Лацио, а в Лига Европа - Рома и Милан. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички