Италия излиза с шантава тактика, от която вече си изпати Реал Мадрид


Италия излиза с шантава тактика, от която вече си изпати Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

1207 0

 

Селекционерът на италианския национален отбор Джампиеро Вентура ще показва, че не е "женен" за схемата 3-5-2, както обичат да говорят на Апенините и поради което се предполага, че е наследил Антонио Конте на треньорския пост на "Скуадра адзура".

Кадровите проблеми преди световната квалификация в Лихтенщайн ще принудят специалиста да премине към далеч по-авантюристичното 4-2-4! За последно подобен експеримент направи Зинедин Зидан при визитата на Реал Мадрид на Легия във Варшава в Шампионска лига. За "белия балет" мачът не бе особено лесен и се стигна до изненадващ хикс 3:3.

Джорджо Киелини и Андреа Бардзали са контузени, така че Вентура не иска да излиза с трима централни бранители. Затова Алесио Романьоли ще партнира в средата на ариергарда на Леонардо Бонучи, а от двете им страти ще започнат Давиде Дзапакоста и Матия де Шильо.

Марко Верати и Даниеле де Роси ще имат най-отговорната задача на терена - хем да подхранват атаките, хем да се грижат да не се стига до убийствени контраатаки, с каквито Легия изтормозиха Реал миналия месец.

На двете крила са Антонио Кандрева и Джакомо Бонавентура, а в центъра на нападението се разчита на две от "най-горещите" остриета в Серия А - Чиро Имобиле и Андреа Белоти.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички