Ако играеш сокър, нямаш място сред най-добрите футболисти


Ако играеш сокър, нямаш място сред най-добрите футболисти

1677 0

Селекционерът на италианския национален отбор Джампиеро Вентура отнесе за пореден път критики, че не е включил в състава си за световните квалификации звездата от първенството на САЩ и Канада Мейджър Лийг Сокър Себастиан Джовинко.

Звездата на Торонто направи изумителен минал сезон, а сега продължава да блести по терените в Щатите и има 17 гола и 15 асистенции в редовния сезон, въпреки че поради контузия пропусна 6 кръга.

С хеттрика си за 5:0 над Ню Йорк Сити пък той класира Торонто за финалите на Източната конференция, където го очаква Монреал Импакт.

Вентура обясни липсата на Джовинко със слабото ниво на МЛС в сравнение с топ първенствата на Европа. Естествено, коментарите му предизвикаха вълна от недоволство в САЩ и Канада.

"Това не е честно. Смятам, че това е коментар на човек, който не знае много за нашата лига. Ако се интересуваше малко повече със сигурност щеше да има друго мнение и да размисли за Себа. Всеки знае, че той трябва да е в националния на Италия", заяви полузащитникът на канадците Джонатан Осорио.

"Великият играч е велик играч независимо в коя лига се състезава", красноречив е треньорът на Торонто Грег Вани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички