Италиански вестник сътвори расистки скандал с корица за "Черния петък" (СНИМКА)


Италиански вестник сътвори расистки скандал с корица за "Черния петък" (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

4067 0

Италианският вестник Corriero dello Sport сътвори голям скандал по една от най-големите и обсъждани теми в последно време в съвременния футбол - расизма. Спортният всекидневник разбуни духовете с челната си страница, посветена на предстоящия двубой между Рома и Интер в Серия А.

Поставеното заглавие бе Black Friday (б.р "Черният петък"), придружено със снимки на Ромелу Лукаку и Крис Смолинг. Двамата са бивши съотборници в Манчестър Юнайтед и макар че вестникът изглежда използва дуото като основни фигури за превюто на мача, но феновете бързо осъдиха избора на заглавие. Снимка на страницата се появи в социалните медии късно в сряда вечерта.

Това не се прие никак добре, тъй като италианският футбол редовно е съпътстван от расистки прояви. Дори и самият Лукаку бе жертва на подобни подвиквания в двубоя срещу Каляри по-рано през сезона при изпълнение на дузпа. Тепърва от вестника ще имат среща, на която ще се обсъди взетото редакторско решение за тази корица. Преди двубоя между двата тима в петък "нерадзурите" са водачи в Серия А с 37 точки, опитвайки се да спрат хегемонията на Ювентус.  В момента "Рома" се бори за местата, даващи право на участие в Шампионска лига.

А коя звезда от Висшата лига ще се опита да вземе Интер - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички