Докато Меси печелеше "Златната топка", Роналдо взе друга награда


Докато Меси печелеше "Златната топка", Роналдо взе друга награда
Снимка: Getty Images/Gulliver

1596 0

Вчера късно вечерта Лионел Меси спечели своята рекордна шеста "Златна топка". Неговият голям съперник в последните години - Кристиано Роналдо, не присъства на церемонията, но за сметка на това бе на друго място, където спечели нов индивидуален трофей. Това се случи на 850 км от Париж - в Милано.

Португалецът завоюва приза за най-добър играч в Италия за сезон 2018/19. "Горд съм да бъда най-добрият играч в Серия А. Благодаря на своите съотборници, както и на всеки, който гласува за мен. Сега ще се трудя, за да съм отново тук следващата година" - бяха думите на Кристиано след спечелването на трофея.

Освен това, Кристиано попадна в идеалния тим на Серия А за изминалия сезон. Той бе допълнен от Самир Ханданович (Интер), Жоао Кансело (през миналия сезон бе в Ювентус), Джорджо Киелини (Ювентус), Калиду Кулибали (Наполи), Александър Коларов (Рома), Миралем Пиянич (Ювентус), Николо Барела (Каляри/Интер), Йосип Иличич (Аталанта), Фабио Куалярела (Сампдория) и Дуван Запата (Аталанта).

В класирането за "Златната топка" CR7 остана на третото място, далеч зад Меси и Върджил ван Дайк. Класирането породи множество негодувание и твърдения, според които наградата вече е загубила блясъка си. Вижте нашия коментар относно "Златната топка" през тази година - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички