Интер включва ненужен футболист в потенциална сделка за Обамеянг


Интер включва ненужен футболист в потенциална сделка за Обамеянг
Снимка: Getty Images/Guliver

1048 0

Интер може да използва нападателя си Мауро Икарди като разменна монета, за да вземе голмайстора на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг, съобщават медиите в Италия. От настоящия договор на капитана на „артилеристите“ на „Емиратс“ остава малко повече от година и от Северен Лондон биха били склонни да го продадат през ляотто, тъй като в противен случай рискуват да го изпуснат без пари.

Според ‘Tuttosport’ това създава предпоставки за потенциална размяна на нападатели между Интер и Арсенал, като „нерадзурите“ са готови да предложат Мауро Икарди като директен заместник на габонския национал. Икарди няма бъдеще на „Джузепе Меаца“ след идването на Антони Конте начело на отбора и въпреки че впечатлява в Пари Сен Жермен през тази кампания, е малко вероятно да остане част от френския шампион за постоянно. 27-годишният аржентинец е вкарал 20 гола в 31 мача през този сезон, докато Обамеянг има същата бройка в 32 двубоя.

През лятото Арсенал загуби Аарън Рамзи, който премина в Ювентус със свободен трансфер и „артилеристите“ се надяват да не загубят друг от основните си играчи без пари. Откакто дойде в Северен Лондон от Борусия Дортмунд през зимата на 2018-та година, габоенцът е вкарал 61 гола в 97 мача за „артилеристите“ във всички турнири, като през миналия сезон спечели Златната обувка във Висшата лига. А ето кой друг тим проявява интерес към Обамеянг.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички