Интер сломи непобедимия Наполи и се върна в битката за Скудетото (ВИДЕО+СНИМКИ)


Интер сломи непобедимия Наполи и се върна в битката за Скудетото (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3754 0

Интер сломи непобедения Наполи в дербито от 16-ия кръг на Серия А, проведено на стадион „Сан Сиро“. „Нерадзурите“ спечелиха с 1:0 и нанесоха първо поражение на „партенопеите“ от началото на сезона.

Загубата е първа за Наполи от 24 април миналата година. В герой за Интер се превърна Един Джеко, който вкара скъпоценното попадение, което върна надеждите на гранда от Милано да се бори за Скудетото. Босненският нападател реализира с глава в 56-ата минута.

Домакините владееха по-малко топката през двубоя, но изпуснаха още няколко отлични възможности за гол, пропилени от Федерико Димарко и Ромелу Лукаки, като първият уцели горната греда още в 4-ата минута.

Хората на Лучано Спалети демонстрираха учудващо ялова игра в атака. Те пропуснаха най-чистото си положение едва в 89-ата минута, когато вратарят Андре Онана спаси удар на резервата Джакомо Разпадори.

Така Интер победи за пети пореден път Наполи като домакин и сложи край и на поредицата от 11 поредни успеха на неаполитанци в Серия А през настоящия сезон.

С прибавените скъпоценни 3 точки тимът на Симоне Индзаги вече събра 33 и е на четвъртото място. Наполи е първи с 8 пункта повече – 41. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Дербито на стадион "Джузепе Меаца" в Милано започна с едноминутно мълчание в памет на Краля на футбола - Пеле, който почина на 29 декември.

Двубоят стартира със страхотен натиск на домакините. В 4-ата минута се откри първата страхотна възможност за Интер. Лукаку получи топката отдясно, елиминира защитник и прати кълбото към далечната греда, където връхлитащият Федерико Димарко от 3-4 метра уцели напречната греда.

Последва ново напрежение и разбъркване в пеналта на гостите, но защитата се справи. В следващите минути натискът на „нерадзурите“ поутихна, а и „партенопеите“ на свой ред погледнаха към вратата на съперника.

В 26-ата минута Интер направи нов голям пропуск. След комбинация между Лукаку и Джеко, последният намери Дармиан, който от 5 метра не успя да порази целта.

Четвърт час по-късно и Лукаку профука страхотна възможност. Николо Барела го изведе перфектно с пета, а белгиецът шутира от дъгата на пеналта, но над вратата.

Малко след това Димарко се озова на метри от мрежата на гостите. Той би слабо, но право в ръцете на Мерет, а бе маркирана и спорна засада.

В последната минута на първото полувреме Ангиса получи отлично в наказателното поле на домакините, но би далеч от целта.

 ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката отново Интер упражни натиск в първите минути. В 52-ата минута Виктор Осимен получи топката, но отблизо не успя да преодолее Андре Онана.

ГОООЛ! В 56-ата минута Интер откри резултата. Федерико Димарко центрира отляво към пеналта, къдено Един Джеко с глава от 7-8 метра матира Мерет – 1:0.

След това гостите се пробваха да се върнат в мача. Те осъществиха няколко минутен натиск, но така и не успяваха да затруднят сериозно Онана.

В 61-ата минута Кварацхелия проби мощно, но би на сантиметри от лявата греда. След това действията се развиваха в средата на терена и в полето на домакините, но липсваха чистите голови положения за „партенопеите“

В 89-ата минута гостите пропуснаха най-чистото си положение. Резервата Распадори шутира от точката на дузпата, но Онана спаси.

До края гостите така и не успяха да се докопат до равенството и бяха свалени на земята, регистрирайки първо поражение от началото на сезона.

Стартови състави:

Интер: Онана, Шкринияр, Ачерби, Бастони, Дармиан, Барела, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко, Джеко, Лукаку

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Ким Мин-Жае, Оливера, Замбо-Ангиса, Лоботка, Жиелински, Политано, Осимен, Кварацхелия

Преди мача:

Срещата между двата тима е повече от любопитна, тъй като и двата тима се нуждаят от точки за челните позиции, а провал за домакините би бил на по-голяма цена от такъв за партенопейците.

"Змията" ще влезе в двубоя от пета позиция с актива на четвъртия Лацио - 30 точки, който обаче спечели своя мач и дръпна с 3 точки. Наполи пък е на върха с 41 точки, на 5 т. от настоящия шампион - Милан, който спечели по-рано своята среща.

Това ще бъде първи двубой между двата тима за сезона, като за последно спретнаха реми в Неапол - 1:1, на 12-и февруари.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички