Вечните европейски дербита, които ще ни приковат за ТВ-то от самото начало на 2023 година


Вечните европейски дербита, които ще ни приковат за ТВ-то от самото начало на 2023 година
Снимка: Getty Images

1718 0

До 2023 г. остават броени часове, а с нея ще продължи и най-голямата любов на футболния запалянко - вечните европейски дербита от най-високо ниво на футбола от Стария континент.

През последните месеци липсваха повечето двубои на колосите от Западна Европа, но с още първия ден на януари - официални двубои ще изиграят Тотнъм, Челси и ПСЖ.

За възпитаниците на Антонио Конте предстои едва втори официален двубой след паузата за Мондиал 2022 - домакинство на Астън Вила във Висшата лига, докато за Челси важи същото условие, но "сините" ще гостуват на Нотингам в първия ден от годината.

ПСЖ също ще започне годината с гостуване в Лига 1 - на Ланс, а пет дена по-късно се изправя срещу Шатору отново далеч от "Парк де Пренс".

Интер - Наполи

Първият двубой, който безспорно приковава вниманието е част от програмата на четвърти януари и е един от първите в Серия А за новата година. Той е с начален час 21:45 българко време. 

Двубоят ще противопостави Интер и Наполи, които взаимно се нуждаят от точки за челните позиции, а провал за домакините би бил на по-голяма цена от такъв при партенопейците.

"Змията" ще влезе в двубоя от пета позиция с актива на четвъртия Лацио - 30 точки. Наполи пък е на върха с 41 точки, на 8 т. от настоящия шампион - Милан, който заема втората позиция.

Това ще бъде първи двубой между двата тима за сезона, като за последно спретнаха реми в Неапол - 1:1, на 12-и февруари.

Челси - Манчестър Сити

Само ден по-късно е време и за едно класическо "синьо" съперничество от Острова - Челси срещу Манчестър Сити. Първият съдийски сигнал ще прозвучи в 22 часа българско време, а срещата е част от 19-тия кръг на Висшата лига.

Това може да се приеме и като голямата подготовка за двубоя между двата тима след едва три дни, когато "гражданите" ще приемат столичани за среща от ФА Къп. 

На практика Челси няма успех над настоящите шампиони във всички турнири от триумфа в Шампионска лига през 2021 г., като след това последваха три поражения.

Атлетико Мадрид - Барселона

На осми януари ще се изиграе едва втория кръг от Ла Лига след Световното първенство в Катар, но то ще противопостави двама вечни съперници - Атлетико Мадрид и Барселона. 

Така каталунците ще се опитат да се противопоставят и на другия столичен гранд, след като допуснаха поражение от Реал Мадрид по-рано през кампанията на "Сантяго Бернабеу".

"Дюшекчиите" победиха с 2:0 при последното си домакинство на Барселона, което датира от края на 2021 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички