Интер се утвърди на върха в Серия А след категоричен успех над Милан, Лукаку изпревари Роналдо по голове


Интер се утвърди на върха в Серия А след категоричен успех над Милан, Лукаку изпревари Роналдо по голове
Снимка: Getty Images/Guliver

3383 0

Интер надделя категорично в градското дерби срещу Милан с 3:0 в безспорно най-интригуващия мач от кръга в италианската Серия А. Така само седмица, след като "нерадзурите" изместиха "росонерите" от върха в класирането, вече имат и комфортна преднина от 4 точки пред тях.

Лаутаро Мартинес се отчете с две попадения, а Ромелу Лукаку ознаменува силното си представяне с един гол. Чрез него белгиецът измести звездата на Ювентус Кристиано Роналдо и еднолично се качи на върха при голмайсторите в първенството.

Интер се възползва отлично от положенията си, а същевременно бе стабилен в защита и устоя на натиска на своя съперник и заслужено се поздрави със скъпоценните 3 точки. За отбора предстои домакинство срещу Дженоа след седмица в двубой от Серия А.

Милан пък ще играе мач-реванш срещу Цървена звезда от 1/16-финалите в Лига Европа (в четвъртък, 25 февруари), след като първата среща завърши при равенство 2:2. 3 дни по-късно "росонерите" имат нов тежък двубой в шампионата, след като гостуват на Рома.

СЪСТАВИ

Милан: Донарума, Калабриа, Кяер, Романьоли, Ернандес, Тонали, Кеси, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Ибрахимович

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен, Перишич, Лукаку, Лаутаро

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на второто полувреме Милан изтърва два златни шанса в рамките на секунди. Първо Ханданович отрази по блестящ начин удар с глава на Ибрахимович, запътил се право към долния ляв ъгъл на вратата на "нерадзурите", а след това Тонали отправи страхотен удар от границата на наказателното поле, като отново стражът на Интер бе на висота и изби в ъглов удар.

57' - 0:2! Мартинес се отчете с втория си гол за срещата, след като бе намерен току пред вратарското поле от Иван Перишич и бе задължен да се разпише при образцова отборна атака за "нерадзурите". 

65' - 0:3! Лукаку също се записа сред голмайсторите и измести Кристиано Роналдо от лидерската позиция при реализаторите. Той напредна с топка в крака до наказателното поле, където отправи много прецизен изстрел, с който сякаш приключи интригата в мача.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

5' - 0:1! "Нерадзурите" излязоха напред в резултата рано-рано, след като Ромелу Лукаку центрира отлично към Лаутаро Мартинес, като го намери непокрит във вратарското поле, като за аржентинеца не бе проблем да насочи с глава топкава във вратата на Донарума.

До средата на полувремето темпото на игра бе много високо. И двата отбора имаха добри възможности за отбелязване на гол, като се забелязваше и тенденцията гостите от Интер да контраатакуват изключително опасно и с няколко подавания да превземат голямо пространство и да стигат до противниковото наказателно поле.

В самия край на частта Интер отново можеше да реализира, като Шкриниар се извиси и засече с глава центриране от пряк свободен удар, но изстрелът му мина с малко над напречната греда.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В Италия е време за едно от най-лютите дербита в страната, след като градските съперници Милан и Интер отново се изправят един срещу друг в Серия А, няколко седмици, след като вече го сториха за Купата на Италия. В онзи сблъсък прехвърчаха много искри, а в крайна сметка "нерадзурите" надделяха.

То ще се запомни и с момента между двете големи звезди на отборите Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку, които влязоха в директен конфликт. Самият мач пък бе решен след обрат и драматично в края, когато Кристиан Ериксен вкара директно от пряк свободен удар последните секунди.

"Росонерите" имат и друг, по-голям мотив за победата днес, защото техният градски съперник ги измести от първото място във временното класиране, на което се бяха настананили общо взето от самото начало на първенството.

Към момента "нерадзурите" са първи с 50 точки, Милан е втори с 49, но никой от тях няма да иска да греши, тъй като шампионът Ювентус винаги е голямата заплаха. "Бианконерите" са с 42 пункта, но и мач по-малко.

Трябва да се отбележи и битката при голмайсторите. Там вече Ромелу Лукаку изравни лидера Кристиано Роналдо и двамата са с по 16 попадения, докато Златан Ибрахимович има само с 2 гола по-малко от тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички