10 от Цървена звезда шокираха Милан в края


10 от Цървена звезда шокираха Милан в края
Снимка: Guliver/GettyImages

1285 0

Италианският гранд Милан изпусна златен шанс да се класира за 1/8-финалите на Лига Европа още тази вечер, след като стигна само до 2:2 срещу Цървена звезда, въпреки че на два пъти повеждаше в резултата, а при 2:1 "звездашите" останаха с човек по-малко на терена. Въпреки това сръбската селекция се добра до изравнителен гол в заключителните акорди на дуела и запази шансове за класиране напред в турнира. 

В 44' сръбската отбрана капитулира, като Радован Панков си вкара злощастен автогол след хубав и остър пас на Кастейехо отдясно на нападението. Все пак в 53' Канга изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Романьоли. 

В 59' отново Панков беше антигерой за своите, след като събори Тео Ернандес в наказателното поле, а испанският бранител сам реализира отсъдената дузпа. В 77' домакините останаха и с човек по-малко заради втори жълт картон на Родич. 

Въпреки наглед отчайващата ситуация, "звездашите" не паднаха духом, а безспорният антигерой за домакините Панков се реабилитира по най-добрия начин - с изравнителен гол в 93', с което донесе радост на хилядите привърженици на Звезда, които бяха окупирали териториите около стадиона. 

Милан заложи на редица резервни футболисти заради предстоящото дерби с Интер за първото място в Серия А. Въпреки това резултатът може да се счита за сензационен, след като Звезда изравни, и то с човек по-малко на терена. Така реваншът след седмица на "Сан Сиро" ще бъде далеч по-интригуващ. 

Срещата започна много динамично, а "росонерите" се впуснаха в търсене на ранен гол. Такъв падна още в 7', но бе отменен заради засада на Кастейехо. В 12' Милан организира нова страхотна атака и при центриране на Кулулу Манджукич свали за Тео Ернандес, който овладя и реализира. След справка с VAR обаче попадението бе отменено заради игра с ръка на халф-бека на италианския тим. 

Постепенно Цървена звезда поизравни играта, но и следващите по-добри положения бяха в полза на Милан. В 18' Борян направи страхотно спасяване при удар на Крунич, а с два поредни пропуска се отчете Анте Ребич. В 31' Донарума пък се намеси за пръв път в мача при опасен удар на Бен Набуан. 

Все па в 44' резултатът беше открит. Кастейехо разсече защитата на "звездашите" с отлично центриране по земя към малкия пеналт, а Радован Панков засече топката неспасяемо в собствената си врата - автогол на защитника и 0:1. В добавеното време Милунович можеше да изравни, но ударът му бе неточен. 

Доброто полувреме за Милан бе заличено от Алесио Романьоли, който още в 50' игра с ръка в наказателното поле, реферът отсъди дузпа, а Канга не сбърка и върна сръбския гранд в мача. 

Това даде импулс в играта на домакините и скоро след това Канга изпусна още едно положение за своите, но в 59' ентусиазмът изигра лоша шега на Звезда. Панков повали на земята Ернандес в собствено си наказателно поле и защитникът бе точен от точката за изпълнение на дузпа - 1:2. "Росонерите" не допуснаха ново отпускане в дефанзивен план, а в 77' мачът стана още по-лесен за гостите, след като за втори жълт картон от игра бе изгонен Родич. 

В 82' Маите получи страхотен шанс да класира Милан на теория към 1/8-финалите още тази вечер, но Милан Борян успя да отрази удара с глава на нападателя. До края на срещата "росонерите" така и не се добраха до трети гол, което изигра много лоша шега на гостите. В 93' антигероят Панков се извиси над отбраната при центриране от корнер и вкара с глава изравнителния гол в мача - краен резултат 2:2. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички