Интер, Рома и Фиорентина се целяха в европейско господство, но се сгромолясаха жестоко


Интер, Рома и Фиорентина се целяха в европейско господство, но се сгромолясаха жестоко
Снимка: Getty Images

1373 0

След като бе победен с 0:1 от Манчестър Сити на финала на Шампионска лига в Истанбул, италианският гранд Интер се превърна в третия италиански отбор през настоящия сезон, който губи водещ европейски турнир.

Интер се присъединява към Рома и Фиорентина

Рома, ръководен от Жозе Моуриньо, бе напът да стигне до успеха в Лига Европа, но "титанът" на турнира - Севиля, обърка плановете на Специалния и неговите вълци, побеждавайки ги след драма с дузпи в Унгария на "Пушкаш Арена".

Седмица по-късно пък Фиорентина, воден от огромния си европейски опит, излезе срещу Уест Хям в търсене на трофея от Лигата на конференциите. Късметът обаче се усмихна на "чуковете", след като две брутални грешки и гол в последната минута осигуриха трофея от третия по сила европейски турнир за момчетата на Дейвид Мойс.

Към тези две своеобразни "разочарования" се присъединява и Интер. Възпитаниците на Симоне Индзаги изиграха тактически отличен мач в Истанбул срещу големия фаворит Манчестър Сити, но имаха малшанса да пропуснат няколко чисти положения и по този начин "гражданите" се поздравиха с минималната победа и следователно с купата с големите уши.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Симоне Индзаги предрече нов финал за Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички