Интер помечта след ранен гол, но попадение в 90' удължи кризата им


Интер помечта след ранен гол, но попадение в 90' удължи кризата им
Снимка: Getty Images

828 0

Интер не успя да прекъсне черната серия, в която се намираше в последно време, с победа в 29-ия кръг на Серия А. Успехът срещу опашкаря Салернитана им се размина със зрелищен гол в 90-ата минута и те завършиха наравно 1:1. Това е шести мач без победа за миланския гранд във всички турнири.

За да излезе Интер от блатото, в което бе затънал, след като спечели само 2 точки в последните си 5 срещи, опита да помогне полузащитникът Робин Госенс, който вкара още в 6-ата минута. Шампионът за 2021 година водеше в резултата до 90-ата минута, когато допусна противникът да изравни след забележително попадение на Антонио Кандрева.

На германеца бе оставено твърде много празно пространство в наказателното поле и той стреля хладнокръвно и точно в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от ветерана Гилермо Очоа. Асистенцията беше на Ромелу Лукаку.

До края на полувремето гостите от Милано успяха да създадат няколко опасности пред съперниковата врата, но Очоа направи няколко класни спасявания, за да запази резултата такъв до почивката.

Втората част бе полувремето на гредите. Интер стигна до две такива, а Салернитана - до една. Първо в 49' удар от вътрешността на наказателното поле на Николо Барела срещна гредата. В 65' пък късметът изневери на Лукаку, който отправи изстрел с глава от малкото наказателно поле, но само разтресе напречната греда.

Шест минути по-късно Булайе Диа опита изстрел от наказателното поле, но и той намери напречната греда.

Домакините се пребориха за точката в последната минута на редовното време. Антонио Кандрева овладя и шутира силно отдалеч. Бившият играч на гостите опита центриране отдясно, като обаче топката описа парабола и влетя неспасяемо в горния десен ъгъл на Андре Онана.

В класирането Интер остава четвърти, след като пропусна да се върне в топ 3. Салернитана запазва 15-ата си позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички