Падението на Интер продължава! Фиорентина шокира „нерадзурите“ насред „Сан Сиро“ с гол на бивш миланист (ВИДЕО+СНИМКИ)


Падението на Интер продължава! Фиорентина шокира „нерадзурите“ насред „Сан Сиро“ с гол на бивш миланист (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

780 0

Интер очевидно изпадна в криза, след като регистрира трета поредна загуба в Серия А. Фиорентина шокира селекцията на Симоне Индзаги с 1:0 насред „Сан Сиро“ в среща от 28-ия кръг на Калчото.

В герой за „виолетовите“ се превърна Джакомо Бонавентура, който заби единственото скъпоценно попадение. Така бившият футболист на Милан донесе петата поредна победа на хората на Винченцо Италиано в шампионата. Иначе серията на флорентинци набъбна до общо 9 поредни успеха във всички турнири.

Домакините имаха териториално превъзходство, но така и не успяха да превземат вратата на Пиетро Терачано. Хората на Индзаги пропиляха доста положения, като веднъж и гредата спаси гостите след удар на Барела.

Така падението на „Змията“ продължи, но все пак остана в Топ 4 засега. „Нерадзурите“ запазиха третото си място с актив от 50 точки. Фиорентина се изкачи до осмата позиция с 40 пункта.

Фиорентина започна агресивно мача и в началото Бонавентура би в аут. В 13-ата минута Онана спаси удар на Гастровили. Последваха пропуски за домакините дело на Мхитарян.

След почивката гостите нанесоха своя шокиращ удар в 53-ата минута. Кабрал стреля с глава след корнер, Онана изби, но Бонавентура с добавка с глава вкара за 0:1.

Video edited on Kapwing

Интер се вдигна на щурм след гола. В 58-ата минута Николо Барела тресна напречната греда. До края вреше и кипеше пред вратата на гостите, но те удържаха победата си, която е първа за тях над „нерадзурите“ на „Сан Сиро“ от 2015 година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички