Интер отговори на предизвикателството на Милан и "схруска" Удинезе


Интер отговори на предизвикателството на Милан и "схруска" Удинезе
Снимка: Getty Images

1347 0

Интер успя да победи Удинезе с 3:1 в мач от 23-ия кръг на италианската Серия А. Момчетата на Симоне Индзаги стигнаха до победата у дома, а Ромелу Лукаку сложи край на головата си суша.

В 18-ата минута Уолъс фаулира Дъмфрис при опита му да нанесе удар. Главният рефер не отсъди веднага наказателен удар, но го стори след намесата на ВАР.

Зад топката застана Лукаку, който стреля слабо в левия ъгъл и Силвестри спаси. Дузпата обаче бе изпълнена отново, тъй като футболист на гостите беше навлязъл в наказателното поле предварително. Лукаку отново застана зад топката и не сбърка за 1:0.

Удинезе съумя да изравни малко преди почивката с чудесна контраатака. Мхитарян загуби топката от Ехизибуе. След Перейра напредна с кълбото и намери Ловрич, който с прецизен удар в средата на рамката вркара за 1:1.

През втората част Интер създаде няколко положения и закономерно стигна до гол. Федерико Димарко центрира и намери Хенрих Михитарян в наказателното поле. Арменецът не се засуети - стреля и даде преднина на "нерадзурите" - 2:1.

Крайното 3:1 бе оформено от Лаутаро Мартинес в 89-ата минута. Аржентинецът се възползва от пас, който разсече отбраната на "зебрите" и без много да мисли стреля от точката за дузпа, без да остави шанс на противниковия страж.

С победата Интер изпревари Милан и вече е на втората позиция в италианския елит с актив от 47 точки. Удинезе пък е на деветото място с 30 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички