"Никога не забравяш първата си любов" - Антонио Конте с ясен намек за бъдещите си планове


"Никога не забравяш първата си любов" - Антонио Конте с ясен намек за бъдещите си планове
Снимка: Getty Images

1079 0

На пресконференция преди първата битка с Милан от 1/8-финалите на Шампионска лига, старши треньорът на Тотнъм Антонио Конте намекна, че един ден би се завърнал да работи в Серия А, определяйки Италия като 'първата си любов'.

*53-годишният италианец е бил начело на половин дузина отбори на Ботуша, включително и националния отбор на страната, а най-големите му успехи са от периодите в Ювентус (2011-2014) и Интер (2019-2021). "Шпорите" пък са вторият му клуб на Острова след престоя в Челси (2016-2018).

"Това е вторият ми период в Англия след Челси и съм живял само в Лондон. Атмосферата на стадиона е невероятна, получава се футболен празник, така че в този смисъл се влюбваш. Въпреки това, никога не забравяш първата си любов, а Италия винаги ще бъде на първо място", обясни Конте пред "Sky Italia".

"Сега се завръщам у дома, Италия е моят дом и винаги е чудесно да бъда тук. Връщам се на "Сан Сиро" 21 месеца по-късно, след като изкарах два прекрасни сезона с Интер. Това, което споделихме всички заедно тогава, предизвиква силни емоции у мен", допълни още наставникът на Тотнъм, който спечели Скудетото с "нерадзурите" през сезон 2020/21.

Милан - Тотнъм по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала в Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички