Интер обратно на върха в Серия А, разби клет Рома в Милано


Интер обратно на върха в Серия А, разби клет Рома в Милано
Снимка: Getty/Gulliver images

4228 0

Актуалният шампион на Италия – Интер Милано, се завърна на върха във временното класиране на Серия А. Това стана факт, след като „нерадзурите“ се разправиха с категоричното 3:1 срещу клетия гост Рома и поведоха колоната в италианския футболен елит.

Дензел Дъмфрийс даде аванс на домакините след превъзходно нападение след половин час игра на „Джузепе Меаца“, а десет след това Марсело Брозович нанесе втори удар по отбора на Жозе Моуриньо с превъзходно попадение. Успехът бе категоризиран в 52-ата, след като Лаутаро Мартинес с глава разпечата вратата на „джалоросите“, слагайки окончателно точка на спора в Милано. Почетният гол за Рома дойде пет минути преди края, когато Хенрих Мхитарян се разписа, но това по никакъв начин не промени посоката на мача.

Победата направи така, че Интер е със 72 точки и е с една повече пред втория Милан, който в утрешния ден ще изиграе мача си с Лацио, но „росонерите“ ще имат мач повече спрямо градския си съперник. Поражението пък нанася сериозен удар по столичани към опитите да се докопат до четвъртия Ювентус и евентуално да си гарантират футбол в Шампионска лига през следващия сезон. Рома е с 58 точки и е пети, а Юве е четвърти с 63 и мач по-малко за разлика от римляните.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След седем минути игра Димарко опита от пряк свободен удар, който обаче не затрудни стража на Рома Руи Патрисио. Той обаче бе поставен на сериозно изпитание в 18-ата минута, когато Чалханоолу от 25 метра изстреля истински снаряд. Патрисио успя да избие, а след това и защитник на Рома изчисти топката. 

"Нерадзурите" продължиха да бъдат по-дейният отбор на "Джузепе Меаца" и в 30-ата минута сякаш заслужено откриха резултата. Хакан Чааланолу комбинира с Джеко, а босненецът върна за турския си колега. Плеймейкърът с изключителен пас изведе спринтиращия Дензел Дъмфрийс, който с премерен изстрел матира Патрисио за 1:0.

Хърватският халф получи вляво в наказателното поле на Рома и се справи с лекота с Мансини и Смолинг, за да отправи безпощаден изстрел по диагонала – 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-ата минута доминацията на Интер се утвърди, след като Хакан Чааланолу пласира страхотен пас от ъглов удар, а отбраната на Рома просто изгледа как Лаутаро Мартинес връхлита върху топката и нанесе голов удар за трети път в срещата на "Меаца".

Темпото в Милано се понижи изключително много, но все пак Интер беше тимът, който контролираше далеч повече топката, докато футболният морал на "джалоросите" беше сринат със земята.

Гостите от столицата на Италия създадоха стойностно нападение пет минути преди края, след като Рик Карсдорп разпредели топката вляво. Тя бе върната към него, но той я пропусна, а от втора позиция Мхитарян шутира силно и порази вратата на Интер за 1:3.

ТИТУЛЯРИТЕ:

Интер: Ханданович; Шкриняр, Де Врай, Димарко, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Мартинес, Джеко

Рома: Патрисио; Манчини, Смолинг, Ибанес, Карсдорп, Оливейра, Мхитарян, Залевски, Пелегрини, Ел Шарауи, Ейбрахам

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Интер - Рома!

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Отборът на Симоне Индзаги е на второ място във временното класиране с актив от 69 точки, но и мач по-малко от лидера Милан, който има 71 пункта. Този на Жозе Моуриньо се намира на пета позиция и е на 5 точки от четвъртия Ювентус, който за момента заема последното място, което дава право на участие в Шампионска лига през следващата кампания. 

През изминалата седмица Интер победи Милан с 3:0 на 1/2-финал за Купата на Италия и ще спори за трофея с Ювентус. Рома пък завърши 1:1 при гостуването си на Наполи от 33-ия кръг на Серия А.

За последно Интер и Рома се срещнаха на 8 февруари (1/4-финал за Купата) и тогава "нерадзурите" победиха с 2:0 на свой терен. Сблъсъкът от есенния дял на шампионата се състоя на 4 декември и завърши 3:0 за Индзаги и компания насред "Олимпико".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички