Интер изхвърли Фиорентина от Купата на Италия в дебюта на Ериксен


Интер изхвърли Фиорентина от Купата на Италия в дебюта на Ериксен
Снимка: Getty Images/Guliver

4451 0

Интер успя да надвие Фиорентина с 2:1 на "Джузепе Меаца" в 1/4-финален двубой от Купата на Италия. Срещата бе белязана и от дебюта на новата придобивка на "нерадзурите" Кристиан Ериксен, който се появи в игра в средата на втората част.

В самия край на първата част "нерадзурите" успяха да стигнат до преднина в резултата. Красива атака, преминала през няколко играчи на домакините, завърши с подаване на Лаутаро към Кандрева, който успя да прати топката в опразнената врата.

След час игра на "Джузепе Меаца" Фиорентина успя да изравни резултата. След центриране на Пулгар от корнер Мартин Касерес успя да се извиси над отбраната на "синьо-черните", за да прати топката в мрежата на Ханданович. 

Само седем минути по-късно Интер си върна преднината в резултата - минута след като Ериксен се появи в игра. Центриране в наказателното поле на "виолетовите" бе изчистено извън наказателното поле, но там Николо Барела налетя върху топката, за да отправи "куршум" към вратата на Пиетро Терачано, който нямаше какво да стори.

Така Интер продължава към 1/2-финалите на турнира, където ще се изправи срещу отбора на Наполи в два сблъсъка - домакинство и гостуване. В другия полуфинален двубой ще играят съставите на Милан и Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички