Имобиле измъкна трудна победа на Лацио и задмина Роналдо по голове


Имобиле измъкна трудна победа на Лацио и задмина Роналдо по голове
Снимка: Getty Images/Guliver

1733 0

Отборът на Лацио победи Каляри с 2:1 след обрат като домакин в мач от 35-тия кръг на италианската Серия А. С основен принос за успеха бе Чиро Имобиле, който вкара 31-вия си гол в шампионата, задминавайки именития си конкурент Кристиано Роналдо с едно попадение.

Каляри пръв стигна до гол в мача, след като в края на първото полувреме Джовани Симеоне се разписа, а топката влезе по куриозен начин в мрежата на домакините. След почивката обаче "орлите" за пореден път показаха, че са майстори на обратите и в крайна сметка се добраха до победата.

В 47-ата минута Сергей Милинкович-Савич вкара фантастичен гол от воле от границата на наказателното поле. След час игра Луис Алберто изведе Чиро Имобиле в коридор в наказателното поле, а от отличната стрелкова позиция италианецът не сбърка. 

По този начин Лацио покачи актива си на 72 и се доближи на точка от третия Интер и на две от втория Аталанта. Лидер е Ювентус с 80 пункта, който допусна изненадваща загуба от борещия се за оцеляване Удинезе след късен обрат (подробности тук). Каляри пък е на 13-та позиция с 42 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички