Шокиращ обрат отложи титлата на Ювентус в Серия А


Шокиращ обрат отложи титлата на Ювентус в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3152 0

Отборът на Ювентус допусна обрат срещу Удинезе и падна с 2:1 като гост в мач от 35-тия кръг на Серия А. „Старата госпожа“ имаше възможността да спечели 9-ата поредна титла на Италия още тази вечер, но не успя да задържи преднината си и ще трябва да почака поне до следващия кръг.

Матайс де Лихт даде преднина на своя отбор в края на първата част след прецизен удар от дистанция, но в началото но второто полувреме северномакедонецът Иля Несторовски успя да изравни. В следващите минути "бианконерите" не предложиха нищо опасно на терена и бяха наказани от домакините в 92-рата минута след прекрасна солова игра на Секо Фофана.

Така Ювентус остава с 80 пункта - с шест повече от втория Аталанта, който утре вечер гостува на Милан в двубой от 36-тия кръг. Удинезе пък направи изключително важна крачка за своето оцеляване в елита на Италия, като се изкачи до 15-та позиция с 39 пункта - със седем повече от 18-тия Лече.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в петата минута Роналдо "провери" дали стражът на Удинезе внимава, но ударът на португалеца попадна право в обсега на Мусо. Три минути по-късно домакините можеха да открият резултата, след като центриране в наказателното поле на "бианконерите" бе необмислено отклонено с глава от Данило. Крайният бранител едва не си отбеляза автогол, след като топката срещна страничния стълб.

В 13-ата минута Удинезе на свой ред опита да си вкара автогол. Брам Нуйтинк върна топката назад към Мусо, но вратарят не успя да спре топката, която излезе в корнер на сантиметри от страничния стълб. От последвалия ъглов удар Арън Рамзи и Пауло Дибала обстрелваха вратата, но и двата пъти бяха отказани - първо от полеви играч, а след това и от Мусо.

В 27-ата минута Кристиано Роналдо стреля опасно от двайсетина метра разстояние, но топката профуча встрани от целта. Натискът на Юве все пак даде резултат в края на полувремето, когато Матайс де Лихт посрещна отбита топка на границата на пеналтерията, за я изстреля с прецизен удар в долния ъгъл на вратата на Удинезе - 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Удинезе започна по-смело втората част и след три минути игра стигна до отлична възможност пред вратата на "старата госпожа". Северномакедонецът Иля Несторовски бе изведен зад гърба на отбраната на Юве, като Де Лихт покри засадата. Нападателят стреля от близка дистанция, но ударът му се оказа в обсега на Войчех Шчесни, който улови топката.

Четири минути по-късно домакините стигнаха до изравнителен гол. Прехвърлящ пас от Кен Сема намери Иля Несторовски на далечната греда, за да последва мощен удар с глава в мрежата на Шчесни - 1:1!

В следващите минути двата отбора не предложиха нищо добро в атака, което да застраши противниковата врата. Късно в добавеното продължение на мача обаче Удинезе стигна до пълен обрат в мача, след като "бианконерите" бяха хванати в крачка при бърза контраатака. Секо Фофана преодоля цялата отбрана на Ювентус, за да се озове на чиста позиция за стрелба и да елиминира Шчесни - 2:1!

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Ювентус е на първото място във временното класиране на Серия А с актив от 80 точки. „Старата госпожа“ бе в серия от три поредни мача без победа в елита на Италия, но записа много важен успех срещу един от основните си конкуренти за Скудетото Лацио в последния кръг на шампионата. При победа днес играчите на Маурицио Сари ще са недостижими на върха и ще спечелят 9-та поредна титла в Италия.

Отборът на Удинезе е без победа в последните три двубоя в Серия А. „Бианконерите“ трябва задължително да търсят нещо от днешната среща, след като са замесени в битката за оцеляване и са само на 4 точки над чертата. В ответния мач между двата отбора Ювентус спечели на „Алианц Стейдиъм“ в Торино с 3:1.

СЪСТАВИ:

УДИНЕЗЕ: Мусо, Троост-Еконг, Бекао, Нуйтинк, Тер Авест, Де Паул, Фофана, Сема, Зеегелаар, Несторовски, Окака Чука

ЮВЕНТУС: Шчесни, Данило, Алекс Сандро, Ругани, Де Лихт, Рамзи, Бентанкур, Рабио, Бернардески, Роналдо, Дибала

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички