Роналдо изравни Ромарио и вече е на 33 от абсолютния рекорд на Пеле по голове


Роналдо изравни Ромарио и вече е на 33 от абсолютния рекорд на Пеле по голове
Снимка: Getty Images/Gulliver

2910 0

Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо записа впечатляващо постижение. В мача от 34-ия кръг на Серия А срещу Лацио той вкара 2 гола, които бяха негов 733-ти и 734-ти в кариерата. Мачът в Торино завърши с победа за домакините с 2:1.

35-годишният португалец вече има толкова попадения, колкото и бразилската легенда Ромарио. Тази статистика разглежда само реализираните голове в официални турнири. На Роналдо му остава да вкара още 33 попадения, за да изравни Пеле, който е носител на абсолютния рекорд. Бразилецът е вкарал 767 гола в кариерата си.

Големият съперник на португалеца и другата славна голяма звезда на нашето време - Лионел Меси, изостава сериозно в тази класация. Капитанът на Барселона е забил 716 гола и заема петото място. Между него и Роналдо е германската легенда Герд Мюлер, който има само 4 попадения повече от аржентинеца. А какъв рекорд на Шевченко в Серия А счупи още той вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички