Ибрахимович помогна на Милан да обърне Лацио в Серия А (ВИДЕО)


Ибрахимович помогна на Милан да обърне Лацио в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5439 0

Отборът на Милан постигна изключителен обрат срещу Лацио, побеждавайки с 1:2 като гост в дербито от 34-ия кръг в италианската Серия А. Чиро Имобиле даде аванс на "орлите" на "Олимпико" в самото начало на двубоя, но през втората част "росонерите" обърнаха мача след голове на Оливие Жиру и Сандро Тонали.

След само четири минути игра Лацио откри резултата на "Олимпико". Сергей Милинкович-Савич намери голмайстора на тима Чиро Имобиле, който завърши ситуацията с попадение във вратата на стража на Милан Майк Менян.

Малко по-късно Оливие Жиру можеше да изравни за "росонерите", но негов опасен удар с глава прелетя встрани от целта. В края на полувремето пък Милан имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Луис Алберто, но ВАР провери ситуацията и реши, че няма основания за отсъждане на наказателен удар.

Само пет минути след подновяването на играта Милан стигна до изравнително попадение. Рафаел Леао намери Оливие Жиру, който успя да вкара във вратата на Томас Стракоша. В 63-ата минута Жуниор Месиаш можеше да донесе и пълния обрат на Милан, но изпусна от отлична позиция.

Обратът стана факт дълбоко в добавеното продължение на мача, след като в 92-ата минута влезлият като резерва Златан Ибрахимович успя да асистира за Сандро Тонали, който се разписа във вратата на Лацио и донесе късен обрат на гранда от Милано.

Video edited on Kapwing

Така Милан взе много ценни 3 точки в ожесточената битка за титлата в Серия А. Тимът излезе на първата позиция с актив от 74 точки, като е с две повече от втори Интер, който обаче е с мач по-малко. "Росонерите" си гарантираха и участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Лацио пък се нарежда шести с 56 пункта, което ги поставя в лоша изходна позиция за място в евротурнирите, тъй като отзад "дебнат" Фиорентина с 56 пункта и Аталанта с 54, които са с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички