Два отменени гола не спряха 10 от Милан да бият Рома в дербито на Серия А


Два отменени гола не спряха 10 от Милан да бият Рома в дербито на Серия А
Снимка: Getty Images

6403 0

Отборът на Милан успя да победи Рома с 1:2 като гост в дербито на 11-ия кръг в италианската Серия А. Златан Ибрахимович бе в светлината на прожекторите на "Олимпико", след като вкара гол от пряк свободен удар, а след това бе в засада при две отменени попадения на "росонерите". Шведът изработи и дузпа за Милан, която бе вкарана от Франк Кеси.

Гостите доиграха срещата в намален състав, след като Тео Ернандес получи червен картон и ще пропусне предстоящото дерби с Интер. В последните минути Рома притисна Милан, но вкара попадение едва в 93-ата минута, реализирано от бившия футболист на "росонерите" Стефан Ел Шаарауи. Ето как се разви срещата по минути:

Още в третата минута Рома можеше да излезе напред в резултата. Лоренцо Пелегрини получи подаване и насочи мощен удар, който обаче премина встрани от целта. В следващите минути не се стигна до нищо интересно, докато не дойде 26-ата минута. Тогава Златан Ибрахимович изпълни фантастичен пряк свободен удар с много мощ в удара си, за да открие резултата - 0:1!

В 37-ата минута Милан стигна до второ попадение. Златан Ибрахимович получи подаване зад гърба на отбраната на Рома, а след това свали топката с гърди за Рафаел Леао. Той на свой ред излезе сам срещу Руи Патрисио и зрелищно го прехвърли, за да вкара. Попадението обаче бе отменено поради засада на Ибрахимович.

В 50-ата минута Милан отново прати топката в мрежата на Рома, но попадението отново бе отменено. Златан Ибрахимович пак дебнеше на ръба на засадата и получи дълго подаване, което овладя на гърди. Последва хубав завършващ удар в далечния ъгъл, който първоначално бе зачетен, но след намесата на ВАР бе отменен заради засада.

Четири минути по-късно Ибрахимович отново бе в центъра на събитията на "Олимпико", след като нахлу в наказателното поле и бе фаулиран от противников играч. Съдията отсъди дузпа, а след това получи сигнал от ВАР да прегледа отново ситуацията на монитора. Решението му обаче бе категорично - дузпа за Милан, която бе реализирана от Франк Кеси - 0:2!

В средата на полувремето Милан остана с човек по-малко на терена. Футболист на Рома нахлу с топка в крака към наказателното поле на "росонерите", а Тео Ернандес подложи тялото си пред него, за да го спре. Съдията Фабио Мареска не се поколеба и показа втори жълт картон на Ернандес, което означава, че той ще пропусне дербито с Интер в следващия кръг.

До края на срещата Рома обсади наказателното поле на Милан и направи всичко по силите си, за да се върне в мача. "Росонерите" обаче бяха брилянтни в отбрана и не позволиха на домакините да стигнат до попадение. Николо Дзаниоло на два пъти и Джанлука Манчини веднъж бяха най-близо до реализирането на гол, но опитите им се увенчаха с неуспех.

Едва в 93-ата минута Рома върна едно попадение чрез бившия футболист на Милан Стефан Ел Шаарауи, който се появи като резерва - 1:2! Това обаче се оказа твърде късно попадение за "вълците", които не успяха да вкарат изравнителен гол в оставащото продължение на мача. Така Милан записа 10-а победа от началото на сезона, с което се изравни по точки (31) с отбора на Наполи. Рома пък остава на четвърто място с 19 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Милан, заедно с Наполи, оглавяват подреждането в Серия А с актив от 28 точки. И двата тима са без поражение от началото на сезона, като имат само едно равенство. Милан направи "хикс" с Ювентус, докато Наполи наскоро завърши наравно с предстоящия съперник на "росонерите" - Рома.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо бързо измиха срама от унизителното поражение от Бодьо Глимт с 1:6 в Лигата на конференциите, като първо прекъснаха серията от осем поредни победи на Наполи с нулево реми, а след това и победиха Каляри с 1:2, за да заемат четвъртото място в Серия А с 19 точки.

На "Олимпико" винаги се гостува трудно и това е показателно и от статистиката - Рома няма загуба като домакин във всички турнири от март насам. Това са 18 мача, от които "вълците" са спечелили 14, а в четири случая мачовете са завършили наравно.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Рома: Руи Патрисио, Карсдорп, Манчини, Ибанез, Вина, Кристанте, Верету, Заниоло, Пелегрини, Мхитарян, Ейбрахам

Милан: Татарушану, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Бенасер, Кеси, Салемакерс, Крунич, Леао, Ибрахимович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички