И Макс Алегри, и Симоне Индзаги са доволни, след като целта за Ювентус - Интер се е осъществила


И Макс Алегри, и Симоне Индзаги са доволни, след като целта за Ювентус - Интер се е осъществила
Снимка: Getty Images

881 0

Ювентус и Интер завършиха 1:1 в дербито от 13-тия кръг в Серия А. А след срещата и двамата наставници изглеждаха доволни от споделените точки. Така, "нерадзурите" са на първо място с 32 точки, а с 2 по-малко зад тях е "Старата госпожа", запазвайки интригата в шампионата.

Доволни от точката в двубоя

Симеоне Индзаги остана доволен, че неговият отбор е успял да вкара изравнително попадение на Юве и по този начин е показал, че ще брани първото си място докрай. 

"Като се има предвид как се случи, ние приемаме тази точка много добре. Много е трудно да се отбележи срещу Ювентус, особено когато те са повели. Ясно е, че трябваше да се справим по-добре и да затворим Влахович за тази цел", сподели наставникът след двубоя.

"Отборът остана концентриран, вкарахме страхотен изравнителен гол. Не създадохме много през второто полувреме, но срещу силен отбор на Ювентус, който заслужено е втори в таблицата, успяхме да вземем точката. Искахме да дойдем тук и да победим, но като се има предвид как вървяха нещата, една точка е положително развитие за нас".

"Отборът направи това, което трябваше да направи. Имахме много подобен мач миналия сезон, в който всъщност създадохме четири или пет наистина ясни положения и след това загубихме мача. Дойдохме в Торино с цел да контролираме притежанието на топката и е много трудно да вкараме срещу тях, когато изоставаме, но останахме ясни и концентрирани".

Основната цел пред Ювентус е била да не загуби

Масимилиано Алегри също отчете, че главната цел за неговия отбор е бил да избегне поражението. "Късметът обича смелите, така че трябваше да бъдем солидни, агресивни и да намерим по-добро чувство за баланс, отколкото в ранните мачове от сезона. Трябва да продължим да се подобряваме и стабилната защита е много важна". 

"Целта ни е да завършим в първите четири. Запазихме предимството си пред петото място, подходихме правилно срещу отбор, който чакаше нашата грешка, така че това беше демонстрация на зрялост. За съжаление допуснахме гол, който можеше да бъде избегнат, но срещу топ отбори това може да се случи. Основното нещо днес беше да избегнем поражението, тъй като това ни дава допълнителен тласък в този процес на растеж", допълни той след двубоя, който със сигурност не бе най-добрият за тях от последните години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички