Страх от загуба беляза "Дербито на Италия" между Ювентус и Интер (ВИДЕО)


Страх от загуба беляза "Дербито на Италия" между Ювентус и Интер (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2679 0

Ювентус и Интер определено не изиграха най-доброто дерби помежду си през последните години. Водени от идеята да не загубят, двата отбора се задоволиха с по 1 точка, завършвайки 1:1 в последния мач от неделната програма в италианската Серия А.

Двете атакуващи дуота на грандовете бяха в центъра на събитията, но само през първото полувреме. В 27' Киеза осъществи страхотен пробив и намери отлично Влахович, който с едно докосване даде аванс на "бианконерите". 

5 минути по-късно комбинацията беше повторена, но от Маркъс Тюрам и Лаутаро Мартинес. Бившият ас на Борусия (Мьонхенгладбах) беше изведен по дясното крило и с отличен пас намери аржентинския си партньор в атака, а той с едно докосване върна паритета в резултата. 

През второто полувреме единственият интересен момент бе появата на Хуан Куадрадо, който беше мощно освиркван през 20-те минути, които прекара на терена. За цялото полувреме беше отправен само един точен удар (на Тюрам), като и двата тима предпочетоха да пазят резултата, който остави Интер на върха в класирането. 

"Нерадзурите" продължават серията си само с една победа в Торино, която вече наброява 10 години. От 2013 година насам Интер има само една победа (2022 година) над големия си съперник, когато гостува. Ювентус пък остава непобеден у дома през този сезон, като допусна второ реми пред своите тифози. 

Най-щастлив след ремито обаче със сигурност ще е Душан Влахович, който сложи край на суша от голове, продължила повече от 2 месеца. За последно той беше вкарвал гол за "старата госпожа" в средата на септември. 

Що се отнася до класирането, двата гранда запазиха позициите си - Интер е №1 с 32 пункта, докато Ювентус има 30. Това са и единствените отбори, които са допуснали само по 1 загуба. 

Развой на двубоя 

Началото на мача беше дадено с крайно неточен удар на Киеза в 1', а само две по-късно Тюрам засече добро центриране на Дъмфрис, но стреля право в ръцете на Счесни. Най-добрият шанс в първите 20 минути на мача се отвори отново пред Киеза, който получи удобна топка в наказателното поле фронтално срещу вратата, но прати кълбото високо над вратата - 0:0. 

По-доброто представяне на "бианконерите" в началните минути даде резултат в 27', когато след прекрасно подаване Влахович разпечата вратата на Зомер - 1:0 за рекордьора по титли в Италия. 

В 32' обаче резултатът беше изравнен. Атаката на Интер премина от Дъмфрис през Барела и до Тюрам, като само за секунди нападателят беше изведен по дясното крило. Той пусна прострелно центриране за Мартинес, който на близката греда засече отлично, пращайки топката в далечния ъгъл и далеч от плонжа на Счесни - 1:1! 

Второ полувреме 

Втората част стартира с ранно положение за Интер. Барела проби отляво, надигра Гати и комбинира с Мартинес, който веднага пусна остро за Тюрам. Нападателят обаче не засече добре топката и отправи твърде лек удар, който не бе проблем за Счесни. 

След това обаче мачът влезе в много мудно темпо, а най-интересният момент беше появата на Хуан Куадрадо - бившият играч на Ювентус, който беше брутално освиркан при появата си, а след това и при всяко докосване на топката. 

Стартови състави

Ювентус: Шчесни, Гати, Бремер, Ругани, Камбиазо, Маккени, Николуси Кавилия, Рабио, Костич, Киеза, Влахович

Интер: Зомер, Дармиан, Де Фрай, Ачерби, Дъмфрис, Барела, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко, Тюрам, Лаутаро

Преди мача

И двата тима са в страхотна форма и ще излязат за победа. В последно време те са напълно равностойни помежду си, защото за последно Интер победи с 1:0, няколко седмици по-рано отборите не се бяха победили за Купата, а Ювентус с 1:0 надделя в последния двубой между съперниците в Серия А. 

И докато не се очакват много голове в срещата - то един срещу друф се изправят отборите с най-добра голова разлика във временното класиране. Тази на Интер е 29:6, а на Ювентус - 19:7. Преднината на "змията" в точкото отношение е 2. 

Проблеми с отсъстващи имат и в двата лагера -Данило, Де Шилио, Уеа и Фаджоли не са на разположение за домакините, а Сандро и Локатели са под въпрос. Контузените в Интер са Бастони и Павар, а в последния момент ще се решава за Куадрадо и Санчес. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички