Гатузо предупреди Пирло за трудностите на треньорската професия


Гатузо предупреди Пирло за трудностите на треньорската професия
Снимка: Getty Images/Gulliver

977 0

Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо предупреди новия наставник на Ювентус Андреа Пирло за това, което го очаква в мениджърската професия. Пирло, който никога досега не е водил даден отбор, получи назначението във вчерашния ден, след като ръководството на „бианконерите“ уволни Маурицио Сари.

Сари бе уволнен след само една кампания с клуба, след като отпадна от Шампионската лига от Лион. Пирло пък получи предложението да води първият тим само 10 дни, след като бе назначен за треньор на младежите на Ювентус. Дженаро Гатузо, който игра с Пирло както в Милан, така и в националния отбор на Италия, побърза да предупреди бившия си съотборник за трудностите на треньорската професия. „Ами, той се прецака! Такава е работата. Той е късметлия, че започва в Ювентус, но в тази професия страхотната кариера като футболист не е достатъчна. Трябва да учиш, да работиш усилено и няма да имаш много време за сън“, заяви Дженаро Гатузо пред ‘Sky Italia’.

Андреа Пирло спечели 4 пъти титлата в Серия А, веднъж Купата на Италия и 2 пъти Суперкупата на Италия по време на 4-годишния си престой в Ювентус като футболист. Той подписа договор за 2 години и ще започне треньорската си професия в един от най-големите футболни отбори в света. А ето какви са трансферните цели на новия треньор на Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички