Фиорентина удари крехка Рома и обърка куп сметки за Европа


Фиорентина удари крехка Рома и обърка куп сметки за Европа
Снимка: GettyImages

1958 0

Фиорентина си отмъсти на Рома с 2:0 и прекъсна негативната серия, в която беше попаднал. "Лилавите" загубиха визитата си в началото на сезона с 1:3, а в последните три кръга записа само неуспехи. Мачът беше от огромно значение и за двата тима, като победителят щеше да се приближи до местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. След успеха домакините от Флоренция се изравниха по точки с "вълците" и Аталанта, като трите отбора са с равни – 59. Шеста позиция е заета от столичаните, последната даваща евро квота от Фиорентина, докато "бергамаските" остават осми, два мача преди края на кампанията.

"Виола" успя да си реши сблъсъка още през първата част, когато показа, че търси повече успеха и след 11 минути поведе с 2:0. Точни бяха Гонсалес и Бонавентура, а гостите, които се превърнаха в първия тим, класирал се за финал в Лигата на конференциите, не успяха да създадат много опасни положения и трябваше да преклонят глава пред опонента си.

Срещата започна динамично и още във втората минута домакините имаха претенции за наказателен удар, след като Николас Гонсалес се строполи на терена след контакт с противников бранител, но съдията не се намеси, въпреки протестите във "виолетово".

След няколко секунди главният съдия Марко Гуида показа ВАР знака и след кратък преглед на ситуацията се убеди в контакта между двамата играчи и отсъди дузпа. Фаулираният аржентинец се нагърби с изпълнението и откри успешно резултата – 1:0!

В 11-ата минута Бонавентура се оказа най-съобразителен пред полето на гостите и стреля отлично в долния десен ъгъл на Руи Патрисио, докато португалецът остана безпомощен – 2:0!

След 9 минути Лоренцо Пелегрини имаше възможност да намали от свободен удар, но "виолетовият" страж не трепна и отрази изпълнението.

Опитите на "вълците" бяха наказани в средата на полувремето от Бонавентура отново, но попадението бе отменено поради засада.

Столичани владееха топката през по голяма част от първата половина на срещата, но "виола" създаде повече опасности, като половината бяха реализирани.

Втората част бе изцяло под контрола на домакините и владееха кълбото през 55% от времето.

В 51-ата минута Фиорентина искаше втора дузпа, но до такава не се стигна, а след 5 минути Амбрабат можеше да реши окончателно двубоя, докато Патрисио се намеси отлично.

До последните минути на второто полувреме Рома не успя да уцели вратата, а през първото го направи само веднъж.

6 минути преди края на редовното време мароканският халф Мелек потърси попадение, но столичния вратар показа завидни качества и отрази чудесно удара му.

Двата отбора имат по две срещи до края на кампанията в Калчото, като Фиорентина ще гостува на Сампдория и ще приеме Ювентус, докато "вълците" ще домакинстват на Венеция, а след това ще се отправят към визита на Торино. За тима на Жозе Моуриньо цел номер 1 остава финалът в европейските клубни турнири, където ще срещнат Фейенорд на 25-и май. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички