Две дузпи, куп пропуски, ВАР и равенство между Наполи и Рома (ВИДЕО)


Две дузпи, куп пропуски, ВАР и равенство между Наполи и Рома (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

398 0

Отборите на Наполи и Рома завършиха 2:2 в мач от 34-ия кръг на Серия А.

Как се разви срещата?

Първото полувреме протече в спокойно темпо в начлните минути. 

Въпреки това още в 6-ата Лоренцо Пелегрини от състава на гостите можеше да даде ранен аванс на своя тим, засечайки с глава отблизко разстояние, но ударът му мина над вратата на домакините.

В 36-ата минута Франк Ангиса чудесен пас от Виктор Осимен. Той напредна с бърз спринт пред защитата и остана сам срещу вратаря, но изстрелът му беше изключително неточен и топката излезе в аут. 

Това даде импулс на домакините, които получиха импулс в играта си и по-често поглеждаха към вратата на съперника. Хвича Кварацхелия също опита своя късмет, но и гостуващия страж беше на висота, отразявайки опасността.

В последната минута от редовното време на първото полувреме Джовани Ди Лоренцо беше близо до гол, но коженото кълбо мина на сантиметри от целта. 

Втората част беше по-интересната.

Първо в 59-ата минута главният съдия отсъди дузпа за римските "вълци", като дори и гледа ситуацията със системата ВАР, но не промени първоначалното си решение. Зад топката застана Пауло Дибала, който не сгреши, давайки аванс за гостите.

Само 180 секунди по-късно Йенс Какюсте изравни за домакините, като топката рикошира в защитник на Рома преди да влезе във вратата. 

Веднага след попадението на "небесно-сините", можеше да се стигне до още едно в тяхна полза, но ударът на Осимен с глава мина на сантиметри от целта.

В 72-ата минута нигерйският нападател отново имаше възможност, оставайки очи в очи с вратаря на гостите, но пропусна.

10 минути преди края Кварацхелия беше препънат в наказателното поле от Ренато Санчес, но съдията остана безмълвен въпреки протестите от страна на домакините. Все пак реферът отиде да гледа ситуацията и промени решението си и посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Осимен, който беше безгрешен.

В 88-ата минута Дибала шутира от средна дистанция, но ударът му мина в страни, а и имаше докосвене от играч на Наполи. При последвалия корнер Тами Ейбрахам вкара в опразнената врата, но попадението беше отменено заради засада. Впъреки това и тази ситуация трябваше да бъде разгледана с ВАР, като това даде резултат и равенството беше възстановено.

Във втората минута от пет добавено време Осимен можеше да вкара нов гол за Наполи, но нямаше късмет отново след добра намеса на вратаря на Рома.

До края нови голове и положения нямаше и така двата тима поделиха точките.

Още: Рома или Челси? Ромелу Лукаку взе решение за бъдещето си

Така в класирането три кръга преди края на сезона футболистите на Даниеле Де Роси остават на пета позиция с 59 точки, а "небесно-сините" са осми с 50.

В следващия кръг Наполи гостува на Удинезе, докато римските "вълци" приемат Ювентус.

Още: Антонио Конте се е договорил с Наполи, ясно е за колко време ще подпише

Още: Наполи отново се издъни: Помогна на опашкар за оцеляването в Серия А (ВИДЕО)

Още: Рома спечели доиграването срещу Удинезе с гол отвъд добавеното време (ВИДЕО)

Официално: Рома обяви решението си за старши треньора Даниеле Де Роси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички