Двама играчи на Парма са с коронавирус


Двама играчи на Парма са с коронавирус

279 0

Двама играчи от члена на Серия А - Парма, са дали положителен тест за коронавирус и са били поставени в изолация, обяви клубът. Това е поредната пречка за надеждата за рестарт на сезона в жадуващата за футбол Италия.

Само два дни преди планираните предстоящи групови тренировки на клубовете Парма обяви, че всички членове на нейния състав и персонал са били тествани чрез кръвни проби. Всички тестове са били отрицателни с изключение на двама играчи, които са безсимптомни.

"И двамата бяха положителни на първия тест и отрицателния на втория, който беше извършен 24 часа по-късно, казват от Парма в изявление. - Въпреки това играчите, както в отлично състояние, така и безсимптомни, са незабавно изолирани и клубът ще ги наблюдава постоянно".

Клубовете предложиха 13 юни като дата за рестарт на първенството, докато груповите тренировки ще започнат в понеделник. Съществува обаче спор с настояването на правителството за карантина за целия екип и персонал, в случай на положителен тест. Италианските клубове предпочитат германския модел, при който само заразеният е под карантина. А защо в първите дни на карантината нападателят Марио Балотели е ял картон и мазилка вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама