Шефът на италианския олимпийски комитет разкри шанса в % относно подновяването на Серия А на 13 юни


Шефът на италианския олимпийски комитет разкри шанса в % относно подновяването на Серия А на 13 юни
Снимка: Getty Images/Guliver

833 0

Шефът на италианския олимпийски комитет (КОНИ) - Джовани Малаго, коментира възможността за подновяването на професионалния футбол в страната, като говори най-вече за първото ниво - Серия А. Припомняме, че в почти целия свят футболът бе преустановен поради пандемията от коронавирус, но постепенно започва да се възстановява и първенствата да се подновяват или да насрочват дати за старт (изключение правят тези, които решиха сезонът да не бъде завършен).

Вчера клубовете от италианския футболен елит гласуваха първенството да се поднови на 13-и юни. Серия А е спряна от 9-и март, като Италия е една от най-засегнатите страни от коронавируса. Малаго заяви, че не може да предвиди кога клубовете ще успеят да завършат сезона.

"В момента мога да кажа, че на 99 процента първенството ще се поднови на 13-и юни, каза Малаго, но допълни, че няма увереност дали ще могат да се изиграят всички срещи до края на сезона" - започна шефът на италианския олимпийски комитет.

"Наистина има реален риск, но единственото обективно решение за шампионат като Серия А е да се рестартира. И да говорим какви са шансовете да се изиграят всички мачове, все едно да гадаем в кристално кълбо" - допълни още той. 

До края на първенството остават 12 кръга, както и други единични мачове, които са отложени. Ювентус води в класирането с 1 точка пред Лацио. А германската Бундеслига официално се подновява на 16 май.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички