Два гола от корнер бяха достатъчни на Наполи за победа над Верона


Два гола от корнер бяха достатъчни на Наполи за победа над Верона
Снимка: Gulliver/GettyImages

1026 0

Отборът на Наполи постигна първи успех при завръщането на кампанията в Италианската Серия А. Възпитаниците на Дженаро Гатузо победиха с 2:0 при гостуването си на тима на Верона на „Стадио Марк Антонио Бентегоди“. Откриващото попадение в срещата отбеляза Аркадиуш Милик в средата на първата част. В края на второто полувреме влезлият като резерва Ървинг Лозано оформи крайния резултат.

Наполи започна по-силно срещата, окрилен от победата с дузпи над Ювентус във финала за Купата на Италия. „Партенопеите“ имаха няколко положения за гол, но така и не успяха да вкарат топката във вратата на Марко Силвестри. В 37-мата минута обаче футболистите на Дженаро Гатузо стигнаха до попадение. Матео Политано центрира от ъглов удар и Аркадиуш Милик се извиси над всички, при което насочи топката неспасяемо с глава във вратата на Верона – 0:1!

След почивката домакините опитаха да понатиснат и започнаха да диктуват събитията на терена. В 61-вата минута Верона заслужено достигна до гол. Матиа Дзакани нахлу в наказателното поле и центрира топката към Марко Фараони, който с глава отбеляза. След преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче стана ясно, че малко преди гола Дзакани си е помогнал с ръка и попадението бе отменено. В самия край на срещата Наполи достигна до втори гол. Фаузи Голам центрира от ъглов удар и влезлият като резерва Ървинг Лозано вкара за втори път топката във вратата на Верона.

По този начин Наполи вече е на 6-тото място в класирането на Серия А. „Партенопеите“ събират актив от 42 точки и отново са на 3 пред Милан. Тимът на Верона остава на 8-мата позиция с 38 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички