Юрген Клоп готвил Ливърпул за мача с Евертън, гледайки мачове на... Наполи


Юрген Клоп готвил Ливърпул за мача с Евертън, гледайки мачове на... Наполи
Снимка: Getty Images/Guliver

3392 0

За да разбере какво да очаква от играта на Евертън, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е обърнал сериозно внимание на мачове на... Наполи. Немският специалист обяви, че за играта на "карамелите" може да се разбере повече от предишни двубои на италианския отбор, когато тимът бе воден от Карло Анчелоти. 

Както е известно, от края на 2019 година треньор на Евертън е именно италианският специалист. Клоп смята, че Анчелоти кара футболистите си да играят по специфичен начин, а най-лесно би било да се анализират мачове на Наполи от близкото минало.

"Когато анализирате Евертън, гледайте Наполи... или вижте някой от другите предишни отбори на Карло Анчелоти. Той иска от футболистите си да играят по специфичен начин и понеже вече е достатъчно дълго време в Евертън, най-вероятно ги е научил как да го правят. Срещу нас ще излезе съперник, който ще играе футбол. От нас зависи до каква степен ще му позволим да го прави", заяви Юрген Клоп.

Германецът е един от най-обичаните футболни треньори, като е уважаван дори от феновете на най-големите съперници на Ливърпул. Съвсем наскоро легендата на Ливърпул Стивън Джерард обяви, че мърсисайдци трябва да издигнат паметник на Юрген Клоп (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички