Джорджо Киелини каза "Basta": Легендата на Ювентус и Италия слиза от европейската сцена!


Джорджо Киелини каза "Basta": Легендата на Ювентус и Италия слиза от европейската сцена!
Снимка: Getty Images

1843 0

Живата легенда на Италия и Ювентус - Джорджо Киелини, обяви след загубата във финала за Купата на страната срещу Интер, че ще напусне "старата госпожа" след края на сезон 2021/22, от който остават два мача. 

"Съжалявам. Има огорчение, защото мислехме, че ще спечелим финала, но трябва да приемем, че Интер спечели всички директни мачове. Гневът от загубата в три от четири двубоя с тях, надявам се, ще ни даде необходимия характер за следващия сезон. Това е пътят на растежа", започна коментара си 37-годишният бранител.

"Ясно е, че нещо не е наред, казвахме го и през последните дни. Трябва да направим по-широк анализ. На този тим му липсва нещо, но вярвам, че Алегри е точният човек, който ще наложи точното ДНК. Ювентус не може да си позволи да завърши и следващия сезон без трофей".

"Записах невероятни десет години. Направих всичко, което можах. Време е да дам път на младите. В понеделник (б.р. - 16 май) ще се сбогувам с феновете на стадиона на Ювентус в мача срещу Лацио, а ако ми е останало гориво в резервоара, може и да пътувам до Флоренция за последния мач за сезона", разкри Киелини и допълни:

"Това е моят 100-процентов съзнателен избор, щастлив съм, че си тръгвам на такова високо ниво. Сега ще гледам отстрани и ще бъда най-големият фен на Ювентус".

*Джорджо Киелини има 559 мача с екипа на Юве, в които е отбелязал 36 гола и е раздал 25 асистенции за 46 844 минути по европейските терени! На този етап бъдещето му е неясно, но съществува вероятност да отиде в американската МЛС за един заключителен "танц" с топката...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички