Шотландия "позеленя" - Селтик спечели 52-ата си титла от Висшата лига (ВИДЕО)


Шотландия "позеленя" - Селтик спечели 52-ата си титла от Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2566 0

Отборът на Селтик стана шампион на Шотландия за 52-и път в историята си, след като завърши 1:1 при гостуването си на Дънди Юнайтед в мач от 37-ия кръг на Висшата лига. По този начин играчите на Анте Постекоглу имат преднина от четири точки пред градския си съперник Рейнджърс 1 кръг преди края и няма как да бъдат изместени от първото място.

В Дънди, след нулево първо полувреме, Георгиос Гякумакис даде преднина на Селтик в 53-ата минута, а Дилан Левит изравни в 72-ата за крайното 1:1. По този начин Селтик стигна до шампионските медали, въпреки че започна сезона слабо и записа три загуби и едно равенство в първите седем кръга на първенството, а по Коледа тимът изоставаше с цели шест точки от миналогодишния шампион Глазгоу Рейнджърс.

Играчите на Постекоглу обаче записаха поредица от 31 мача без загуба в Лигата, включително ключова победа в дербито с Рейнджърс с 3:0 в началото на февруари, за да стигнат до 10-а титла в последните 11 години.

"Бяхме концентрирани през целия сезон, не позволихме на нищо да ни разсее. Играчите се справиха с предизвикателствата, които се откриха пред тях, а това не е нещо лесно", коментира след двубоя австралийският грък, който бе под сериозно напрежение в началото на сезона и дори имаше слухове за неговото уволнение.

Рейнджърс продължава да е най-успешният клуб в Шотландия с 55 шампионски титли, а през този сезон ще играе и финал в турнира Лига на конференциите!

Eто и репортаж от мача Дънди Юнайтед 1:1 Селтик:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички