Джанлуиджи Буфон определи шестимата най-технични играчи, с които е играл, и отличи един вратар


Джанлуиджи Буфон определи шестимата най-технични играчи, с които е играл, и отличи един вратар
Снимка: Getty Images

2147 0

Легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон назова шестимата най-технични футболисти, с които е играл в кариерата си. Освен това посочи легендата на Челси Петър Чех за "един от най-добрите вратари в историята".

С поглед към бъдещето

45-годишният футболист има договор с Парма до юни 2024 г. и има ясни идеи за бъдещето си. "Все още мога да играя 15-20 мача на сезон на високи нива. Не се съмнявам, чувствам го. Искам да правя това, което правя сега и да бъда щастлив с хората около мен. Харесвам много неща във футбола. Може би след оттеглянето си бих искал да покривам същата роля като Паоло Малдини, технически директор, хубаво е и можете се видят резултатите", заяви той в шоуто на Twitch "Boto TV", едно от най-известните футболни предавания в Италия.

Най-добрите, с които и срещу които е играл

Буфон посочи Касано сред шестимата най-технични футболисти, с които е играл в кариерата си, заедно с Андреа Пирло, Франческо Тоти, Алесандро Дел Пиеро, Роберто Баджо и Антонио Ди Натале. "Опитахме се да доведем Касано в Ювентус, познавах го добре и го харесвах. Той беше толкова брилянтен талант, че заслужаваше да играе за Ювентус и това щеше да е добре за него. Той щеше да се подобри и да има по-добра кариера", разкри Буфон.

Запитан дали се чувства най-добрият вратар на всички времена, Буфон отговори: "Не харесвам тези неща. Познавам много добре спорта и футбола. Мисля, че съм се изправял срещу много силни вратари, много от тях нямаха същия късмет като мен, така че не могат да бъдат оценени по същия начин. Петър Чех беше наистина силен, един от най-добрите досега". Буфон е играчът с най-много мачове в Серия А, 657, с десет повече от втория Малдини. Италианският вратар записа 168 мача в елита на Италия с Парма и 489 с Ювентус. Той се завърна в Парма в Серия Б със свободен трансфер през 2021 г. Съвсем наскоро той се върна към престоя си в Юве като не одобри наказанието от 15 точки, което бе наложено на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички