Дибала иска нов договор, Ювентус желае да го продаде


Дибала иска нов договор, Ювентус желае да го продаде
Снимка: Getty Images/Guliver

1561 0

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала започва сериозно да обмисля бъдещето си в клуба, след като „бианконерите“ обявиха, че може да го продадат при подходяща оферта. Шампионът на Италия е готов да се раздели с една от звездите си, за да бъдат събрани пари, което никак не се харесва на аржентинеца.

Пауло Дибала беше един от най-добрите играчи на Ювентус през изминалата кампания, след като вкара 17 гола и направи 11 асистенции във всички турнири. Той бе определен за играч на сезона в Серия А, но може изненадващо да напусне клуба, след като собственикът Андреа Аниели иска да обнови отбора. Ювентус спечели титлата в Италия, но бе елиминиран от Олимпик Лион в Шампионската лига, което доведе до смяната на треньора Маурицио Сари с Андреа Пирло. Дибала, който печели по 9 милиона паунда на година, може да бъде продаден за сума около 100 милиона паунда и това да даде възможност на новия треньор да похарчи пари за нови попълнения.

Една от основните причини за желанието на Дибала да напусне клуба е застоя в преговорите за нов договор на аржентинеца. Настоящият договор на 26-годишния играч изтича през 2022-ра и той желае да взима по 260 хиляди паунда на седмица, за да остане в клуба. Ръководството на „старата госпожа“ обаче е по-склонно да продаде футболиста, вместо да увеличава заплатата му. А ето кой може да замени Дибала в Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички