Дербито на Италия може да се играе пред празни трибуни


Дербито на Италия може да се играе пред празни трибуни
Снимка: Getty Images/Guliver

926 0

През този уикенд няколко срещи в Италия бяха отложени заради коронавируса. Изглежда обаче това няма да бъде единственият кръг с отменени срещи заради епидемията, като се очаква подобна съдба да имат и няколко мача през следващата седмица. Според министър-председателя на Италия Джузепе Конте срещите от следващия кръг в Серия А също са под въпрос.

„Не мисля, че ще успеем да спрем инфекцията в рамките на един кръг и да подновим нормалното провеждане на спортните събития. Имаме няколко дни да разгледаме внимателно ситуацията и да вземем необходимите мерки“, каза италианският премиер пред ‘La 7’. Министърът на спорта Винченцо Спадафора пък предлага решение, което може да стане официално днес – спортните събития да се провеждат пред закрити врата.

Ако решението стане официално, то дербито от следващия кръг между Ювентус и Интер ще се играе пред празни трибуни. Подобно нещо би се отразило неприятно както на постъпленията от билети за „старата госпожа“, така и за самите фенове, тъй като Дербито на Италия е един от най-посетените мачове през годината в Серия А, а е и известен със страхотната атмосфера по трибуните. А ето кои срещи бяха отменени от изминалия кръг.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички