Без Антов Монца не удържа Дибала и останалите "вълци" на Моуриньо


Без Антов Монца не удържа Дибала и останалите "вълци" на Моуриньо
Снимка: GettyImages

2085 0

Рома успя да се изкачи до първата позиция във временното класиране на Серия А, след като се справи с Монца на Валентин Антов в четвъртия кръг от Калчото. Възпитаниците на Жозе Моуриньо се наложиха с 3:0, а българинът така не се появи в игра за гостите.

Попаденията за "вълците" бяха дело на вездесъщия Пауло Дибала и Роджър Ибанес. Така тазвечерният двубой се превърна в специален за аржентинецът, който с двете си попадения през първата част успя да формира бройката от 100 попадения в италианския елит. Това се случи с неговия 275-и мач в Серия А, натрупани с екипите на Палермо, Ювентус и Рома.

Гостите притежаваха топката в 61% от времето и успяха да създадат 13 голови положения - само с 1 по-малко от столичаните, но не успяха по-никакъв начин да отговорят на предизвикателството. По този начин в 17-ата минута дойде и 99-ият гол на Дибала в първенството. Аржентинецът успя да се измъкне от противниковите играчи и с удар от границата на наказателното поле прати топката в противниковата мрежа.

Усилията на "вълците" отново се увенчаха с успех след 14 минути игра, когато първо бившия нападател на Челси Тами Ейбрахам се опита да застраши вратата, но отбита топка попадна в опитния латиноамериканец, който с прецизен удар удвои разликата.

В 62-ата минута дойде моментът и на друг латиноамериканец - Роджър Ибанес, който се възползва от центриране от корнер и с глава оформи класическия краен резултат - 3:0. 

През оставащите минути двата тима си размениха по едно чисто положение. Това се случи в рамките на две минути - първо в 82-ата Хосе Мачин стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката се отби от напречната греда. След 120 секунди можеше да дойде и дебютното попадение за новото попълнение Андреа Белоти, но опитът му бе париран от Микеле ди Грегорио, който спаси куп положения в срещата.

Ето как се разви и другата късна среща - тази на Интер, заемащ втора позиция във временното класиране!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички