Зрелищен пас на Дибала отказа Ювентус в дербито с Рома в Серия А (ВИДЕО)


Зрелищен пас на Дибала отказа Ювентус в дербито с Рома в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5615 0

Италианските грандове Ювентус и Рома не успяха да се победят след равенство 1:1 на "Алианц Стейдиъм" в Торино в дербито от третия кръг на Серия А. Душан Влахович изведе "бианконерите" напред в резултата в началото на двубоя, но Тами Ейбрахам изравни през втората част.

След едва 80 секунди игра "старата госпожа" излезе напред в резултата, след като Влахович вкара фантастичен гол от пряк свободен удар. Добрата игра на домакините продължи и в 25-ата минута Мануел Локатели вкара ново зрелищно попадение, което обаче бе отменено.

Играта на Рома не спореше и на почивката Жозе Моуриньо смени постройката с двойна смяна. Това донесе търсения резултат в средата на второто полувреме, когато след центриране от корнер Пауло Дибала направи атрактивна странична ножица, за да асистира на Ейбрахам, който вкара с глава.

До края на мача двата тима не успяха да си отбележат повече попадения и поделиха точките. Ювентус се превърна в последния отбор в Серия А, който допусна гол във вратата си през тази кампания. "Бианконерите" се нареждат шести с 4 пункта, докато "вълците" са четвърти с 6 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След по-малко от 80 секунди игра Ювентус излезе напред в резултата. Рома извърши нарушение в близост до наказателното си поле, което позволи на "бианконерите" да обстрелват вратата им от директен пряк свободен удар. Душан Влахович застана зад топката и с хубав удар прехвърли стената, за да види как кълбото се удря в напречния стълб и попада в мрежата на Руи Патрисио - 1:0!

Video edited on Kapwing

В 11-ата минута Алекс Сандро стреля опасно, но ударът му профуча встрани от целта. Постепенно Ювентус се прибра в свой стил в изчакване на контраатака, а в 16-ата минута "бианконерите" можеха да удвоят аванса си тъкмо по този начин. Бърза контраатака завърши с удар на Хуан Куадрадо, който обаче бе спасен от Патрисио.

В 25-ата минута Ювентус успя да вкара втори гол в мрежата на Рома. Душан Влахович подхвана атака за "бианконерите", преборвайки се с Кристанте. Последва подаване към Куадрадо, който пък на свой ред върна топката назад към Локатели. Халфът нанесе мощен удар към вратата и се разписа. ВАР обаче преразгледа гола за игра с ръка на Влахович в хода на атаката и голът бе отменен.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Жозе Моуриньо извърши двойна смяна, като включи в игра Ел Шаарауи и Зелевски, с което се промени и постройката на "вълците". В 54' Хуан Куадрадо стреля опасно, но ударът му премина встрани от вратата на Руи Патрисио. 

В средата на второто полувреме Рома успя да стигне до изравнителен гол. След центриране от корнер топката се насочи към далечната греда, където Пауло Дибала направи атрактивна странична ножица, превърнала се в асистенция. Подаването на Дибала се озова на главата на Тами Ейбрахам, който от непосредствена близост вкара - 1:1!

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Де Шилио, Данило, Бремер, Сандро, Локатели, Рабио, Мирети, Куадрадо, Влахович, Костич

Рома: Патрисио, Манчини, Смолинг, Ибанес, Карсдроп, Кристианте, Матич, Спинацола, Пелегрини, Дибала, Ейбрахам

ПРЕДИ МАЧА

В третия кръг от италианската Серия А ще станем свидетели на няколко зрелищни дербита. Едно от тях противопоставя Ювентус и Рома. Отборът на Специалния се намира в чудесна форма и стартира сезона с две победи. "Старата госпожа" също е без загуба, но в една от срещите се задоволи само с една точка, а не с пълния комплект от три.

Допълнителен емоционален заряд към мача ще допринесе фактът, че през това лято "бианконерите" се разделиха с дългогодишен играч на клуба в лицето на Пауло Дибала, който впоследствие премина именно в римския гранд. Припомняме, че там той бе посрещнат по изключителен начин от привържениците.

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДЕРБИТО ЮВЕНТУС - РОМА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички