Бесният Алегри: Трябва да се научим да затваряме мачовете


Бесният Алегри: Трябва да се научим да затваряме мачовете
Снимка: Guliver/GettyImages

1373 0

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри говори след равенството в дербито с Фиорентина, завършило 1:1. Специалистът не скри разочарованието от начина, по който възпитаниците му допуснаха второто попадение. Наставникът смята, че играчите му трябва да се научат за затварят мачовете си.

"Фиорентина ни натисна, а и ние направихме някои грешки при изграждането на атаките ни. Нека кажем, че наблегнахме на защитата и се справихме добре. Влахович бе изиграл няколко поредни мача, а и Милик можеше да ни даде нещо различно в предни позиции. Не само гола. Исках да дам почивка на Душан, а след това се наложи да правим принудителни смени", започна Алегри.

"Ако трябва да сме честни, най-важният ни мач в Шампионската лига ще бъде срещу Бенфика у дома. Извадих Ди Мария като предпазна мярка, защото имаше само две тренировки преди мача. Ще видим как се чувства. С малко търпение нещата ще започнат да се получават", уточнява специалистът.

"През второто полувреме се прибрахме назад. По-важното обаче е, че трябва да се научим, когато имаме шанс да направим 2:0, да се възползваме. Това са ключови моменти и могат да решат сезона, когато ти липсва малко агресия. Да, всеки може да пропусне положение, но искам да виждам повече злоба.

Трябва да си върнем това, макар да не е лесно. Това е. Не се ядосвам на момчетата без причина. Но след онзи момент се стигна до корнера, след който падна изравнителния гол и това промени всичко. Да кажа, че съм ядосан от начина, по който получихме изравнителния гол, би било омаловажаване. При корнерите е нужно търпение. Това бе моментът в който трябваше да решим мача, а стана обратното", завърши Алегри.

Ето как се разви самата среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички