Автогол отчая Ювентус, а Интер с голяма крачка към титлата в Серия А (ВИДЕО)


Автогол отчая Ювентус, а Интер с голяма крачка към титлата в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3420 0

Основните претенденти за титлата в Серия А през този сезон Ювентус и Интер се сблъскаха в директен сблъсък тази вечер. "Нерадзурите" победиха с 1:0 в дербито на върха на "Джузепе Меаца" от 23-ия кръг в италианския шампионат. Единственото попадение бе дело на Федерико Гати от "бианконерите", който си вкара автогол в 37'.

След този успех отборът на Симеоне Индзаги се откъсна с 4 точки на върха пред Юве и има мач по-малко. Освен това имат 18 победи в 22 мача, като и днес в голяма част от двубоя превъзхождаха съперника си. В следващия си мач "нерадзурите" гостуват на Рома, а "Старата госпожа" ще пътува за мач с Удинезе.

Интер спечели всичките първи 6 мача, изиграни през 2024 г. във всички състезания. "Нерадзурите" постигнаха 6 успеха в първите 6 мача в една календарна година за трети път в историята си (от 1929/30), след 2007 и 1943 година.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само няколко секунди игра Тюрам центрира опасно отдясно към Мкхитарян в наказателното поле, но бранител на Юве се намеси решаващо и протегна крак, за да избие в ъглов удар. В петата минута се стигна и до по-опасен изстрел, при който арменецът опита да вкара извън наказателното поле. След рикошет обаче топката мина с малко покрай страничния стълб.

От самото начало на срещата атмосферата бе изключителна на "Джузепе Меаца". Феновете бяха много шумни почти през цялото време, като това важеше особено за случаите на единоборства. След някои по-здрави такива прехвърчаха и първи искри между съперниците.

Интер бе по-опасният на терена, като в 18' Димарко бе намерен в непосредствена близост от вратата, но изстрелът му намери страничната мрежа. В 25' отново Димарко бе активен, като подаде към Тюрам. Той излизаше сам срещу вратаря, но много се забави, което даде възможност изстрелът да бъде блокиран.

В 31' бе най-добрият шанс за Юве до момента. МакКени изведе с пас Влахович в близост до вратата. Сръбският нападател обаче не показа добро първо докосване и пропиля отличната възможност.

6 минути след това домакините откриха резултата. Павар опита неуспешна задна ножица, като топката остана в игра и заблуди Федерико Гати, който си вкара автогол. Попадението бе прегледано и потвърдено от ВАР.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Интер започна и второто полувреме по-добре. В 56' Димарко имаше отличен шанс пред себе си, но вместо да се възползва от времето и свободното пространство стреля, с което прибърза и топката мина покрай вратата.

В 57' Хакан Чалханоглу  достигна до отбита топка на ръба на пеналтерията, стреля, но само за да нацели дясната греда, като Шчесни не помръдна от мястото си.

Възпитаниците на Алегри показа по-добра и организирана игра от първите 45 минути, заради което и създадоха няколко добри атаки. В 63' Влахович опита да стреля с гръб към вратата, но не намери целта. В ответната атака и Интер имаше добър шанс, но изстрел на Чалханоолу мина над вратата. 4 минути след това Гати стреля по земя, но топката мина покрай целта.

В 69' Николо Барела пропусна огромна възможност. Той беше напълно непокрит и стреля от движение към долния десен ъгъл от няколко метра, но Войчех Шчесни реагира превъзходно и отрази.

В последните минути 20-ина минути от срещата играчите на Интер леко изнервяха, като Тюрам получи жълт картон малко преди да бъде заменен, а след това и Симеоне Индзаги заради спор със съдията. 3 минути преди края на редовното време Марко Арнаутович имаше време и пространството в наказателното поле, след като овладя тънко подаване, но ударът му в левия ъгъл беше спасен от Войчех Шчесни.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Интер: Зомер, Павар, Ачерби, Бастони, Дармиан, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Димарко, Тюрам, Мартинес

Ювентус: Шчесни, Данило, Бремер, Гати, Костич, Рабио, Локатели, МакКени, Камбиазо, Йълдъз, Влахович

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Интер има една точка пред Ювентус на върха в таблицата на Серия А и също има мач по-малко. Бившето крило на Ювентус Хуан Куадрадо не е на разположение за "нерадзурите", а треньорът Симоне Индзаги изглежда ще предпочите Матео Дармиан пред Дъмфрис за титулярно място на десния фланг. Ачерби и Димарко ще се завърнат в титулярните 11 тази вечер.

Ювентус е без наказания Арек Милик плюс контузените Мойс Кийн и Матиаа Де Шилио. Новите попълнения Тиаго Джало и Карлос Алкарас ще са резерви. Ювентус няма победа в три поредни официални мача срещу Интер - две равенства, но пък може да се похвали с два успеха от най-скорошните им три срещи, когато се отнася до първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички