Задава се хаос: Три епични шампионски битки - съдбоносни за Висшата лига, Ла Лига и Серия А


Задава се хаос: Три епични шампионски битки - съдбоносни за Висшата лига, Ла Лига и Серия А
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

3487 0

Първенствата са преполовени, вече има избистрени фаворити за трофея от всеки топ шампионат. Интригата е далеч от приключени навсякъде, но всеки дуел е все по-ключов - особено когато е между претенденти за трона. А в неделния ден (05.02) ни предстоят цели три такива битки. Те могат да се окажат големият фактор за това кой ще вдигне трофеите в края на сезона.

В трите най-силни първенства на Стария континент мерят сили основни претенденти за титлата, които са и кръвни съперници. Сблъсъци, в които най-важното е да спечелиш трите точки. И да покажеш на съперника, че си по-достоен за титлата. Най-ранният от тези дуели противопоставя лидерът във Висшата лига Ливърпул и третият в класирането Арсенал. А убийствената игра на мърсисайдци не ги поставя в ролята на фаворит, показва и платформата за онлайн спортни залози efbet.

Арсенал срещу Ливърпул: Мачът на кръга от Висшата лига - Жота и Жезус дебнат

Футболистите на Юрген Клоп играят изключителен футбол и унищожиха Челси, а сега им предстои още по-сериозно изпитание. Те имат пет точки аванс пред Манчестър Сити, който е с мач пасив. Арсенал пък е с равни точки с "гражданите" (и мач повече), като евентуална загуба ще го поотдалечи от битката. Коефициентът на efbet за девета победа в последните 11 мача за Ливърпул е 2,95, докато ставката за трети пореден успех за Арсенал е 2,30. Пазарът за това в трети пореден случай от шампионата двата тима да не се победят е оценен на 3,60. Те излизат един срещу друг в 18:30 часа българско време.

Арсенал срещу Ливърпул от Висшата лига

Футболистите на Юрген Клоп са загубили само един от последните 19 мача като гост в мачовете от Англия. Сред тях Диого Жота може да се похвали с цели десет гола срещу Арсенал, в които е участвал (осем попадения и две асистенции). Това е и любимата жертва на Жота в кариерата му. От другата страна пък опасността ще дебне от първата секунда, тъй като пет от шестте гола на Габриел Жезус срещу Ливърпул са дошли през първото полувреме.

Дерби д'Италия: Интер и Ювентус с ключов сблъсък за Серия А

На Ботуша пък ще наблюдаваме Дерби д'Италия. За първи път от няколко години Ювентус е толкова близо до титлата в Серия А, но все пак изостава с точка от Интер и е с мач повече след издънката срещу Емполи в предишния кръг. Не е изключено да се стигне до дуел на надлъгване без много голово зрелище, имайки предвид, че само в три от последните 14 мача между тези опоненти в шампионата е имало над 2,5 попадения.

Ювентус срещу Интер от Серия А

Коефициентът на efbet за успех на "Джузепе Меаца" в полза на Интер е 1,83, докато ставката за първа победа за Ювентус в Дерби д'Италия след три неуспеха във всички турнири е 4,60. Пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 3,50. Те се изправят един срещу друг от 21:45 часа българско време.

Реал Мадрид срещу Атлетико Мадрид: Епизод пореден - този път в Ла Лига

В Испания пък отново сили ще премерят Реал и Атлетико. След като "кралския клуб" спечели Суперкупата и отстрани опонента на полуфиналите, а "дюшекчиите" си върнаха и изхвърлиха "белия балет" за Купата на Испания. Диего Симеоне отново ще разчита на Алваро Мората, който вече наказа с три гола бившия си клуб Реал. А след загубения мач за Суперкупата Атлети записа пет поредни победи във всички турнири.

Реал Мадрид срещу Атлетико Мадрид в Ла Лига

Реал може да прекрати амбициите за трофей на Атлетико окончателно. Разликата между двата отбора е десет точки, като между тях е и Жирона, който е с осем преднина пред "дюшекчиите". Коефициентът на efbet за първа победа на Реал в шампионата срещу този съперник след два неуспеха (равенство и загуба) е 1,73. Атлети е в ролята на аутсайдер и ставката за негов триумф е 4,40, докато пазарът за равенство е оценен на 4,10. Те се изправят един срещу друг от 22:00 часа българско време.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички