Аталанта този път победи "само" с един гол


Аталанта този път победи "само" с един гол
Снимка: Gulliver/GettyImages

1037 0

Отборът на Аталанта постигна нов успех след рестарта на Италианската Серия А. Играчите на Джан Пиеро Гасперини надиграха с 1:0 тима на Болоня при домакинството си на „Атлети Адзури д‘Италия“. Единственото попадение в двубоя отбеляза влезлият като резерва Луис Муриел.

Домакините бяха по-активният тим от самото начало на срещата, но така и не успяха стигнат до откриващо попадение. Пропуски пред вратата на Лукаш Скорупски направи атакуващото трио Дуван Сапата, Папу Гомес и Марио Пашалич. Още в началото на втората част Гасперини реагира, вкарвайки в игра Луис Муриел. Именно колумбиецът се оказа и големият герой за „бергамаските“. В 61-вата минута Дуван Сапата намери сънародника си Муриел и той с хубав удар вкара топката във вратата на Болоня. Попадението се оказа достатъчно за крайния успех на Аталанта.

Така „бергамаските“ записват нова победа в Италианската Серия А и вече събират актив от 74 точки. Тимът на Гасперини отново е на второто място във временното класиране и е на 6 пункта зад лидера и шампион Ювентус, който обаче е с мач по-малко. Отборът на Болоня остава 10-ти с 43 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички