Алваро Мората силно иска да остане в Ювентус, но "нищо не зависи от него"


Алваро Мората силно иска да остане в Ювентус, но "нищо не зависи от него"
Снимка: Gulliver/GettyImages

923 0

Алваро Мората разкри намеренията си да остане в Ювентус, но подчерта, че "бъдещето не зависи" от него.

29-годишният испанец беше редовен избор на Масимилиано Алегри през сезона, а представянето му се определя като продуктивно, въпреки че отбеляза едва осем гола в Серия А през тази кампания. Той е важна част от атаката, често създава нападенията и ги поддържа живи.

Пред испанския вестник AS, Мората обсъди бъдещето си и щастието от това да бъде част от Ювентус: "Искам да остана, но бъдещето не зависи от мен. Следващата година, ако не е възможно да продължа тук, пак ще бъда най-големият фен на "бианконерите".

Мората се присъедини към Ювентус с двугодишен договор под наем от Атлетико Мадрид, като престоят на испанеца ще струва 20 милиона евро на италианците. В договора е въведена и опция за постоянно закупуване, която е на стойност 35 милиона евро. Висока такса, която "старата госпожа" би искала да намали значително.

Бившият играч на Челси и Реал Мадрид изигра 40 мача във всички турнири през този сезон, а общият брой минути е 2681. За това време испанският национал се отчете с 11 гола и 7 асистенции. Приносът му в атака ще бъде особено важен през следващия сезон след евентуалното напускане на Пауло Дибала. А ето какво се очаква да бъде бъдещето на Дибала национал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички