Агентът на Димо Кръстев с мнение за повиквателната на играча в националния отбор на България


Агентът на Димо Кръстев с мнение за повиквателната на играча в националния отбор на България
Снимка: Getty Images/Guliver

1939 0

Агентът на българската млада звезда Димо Кръстев - Пламен Пейчев, говори след получената повиквателна към клиента му от настоящия селекционер на България Младен Кръстаич. Агентът сподели, че футболистът на Фиорентина е останал изненадан от развоя на събитията.

Поканата в първия тим на "трикольорите"

Той бе повикан от сръбският специалист за контролите срещу Кипър и Люксембург през следващите седмици, които ще съпътстват началото на Мондиал 2022, на който България отново не се класира. Очаква се защитникът да дебютира за "лъвовете" във въпросните срещи, тъй като Кръстаич се опитва да обнови състава с млади играчи.  

"Той разбра в понеделник на обяд. Беше малко изненадан, въпреки че в момента националният отбор на България е в процес на подмладяване и в тези контроли могат да се пробват нови неща.

В предишните мачове извикаха Илиев от Интер и знаехме, че следят Димо в мачовете на Примаверата, както и в срещата на младежкия национален тим с Унгария. Очаквахме тази покана и тя дойде. Достави удоволствие на всички", обясни Пейчев пред клубния сайт на "виолетовите" за ситуацията около футболиста.

Интересът към Кръстев

"През лятото имаше опити от други клубове, но Фиорентина беше убеден, че иска да го задържи и да го развива като защитник, защото преди това играеше като халф. Казаха ни, че наближава моментът, когато ще бъде изтеглен в първия отбор.

Скоро ще разберем дали ще го вземат или ще го пратят под наем. В Италия е трудно за младите, само Ювентус го прави в момента, но защото са в труден период", обясни агентът ситуацията с младите футболисти на Ботуша.

Борбата на българите на Ботуша

Българинът обясни и за разочарованието през изминалите месеци, когато младокът е трябвало да пробие в евротурнирите с Фиорентина:

"Очаквахме дори да играе в евротурнирите, но Димо се прибра с контузия от мача на младежкия национален отбор, която го спря за 10-15 дни. Той не е тренирал с Италиано, но чака своя момент".

"Съжалявам за Петко Христов, но Фиорентина заслужаваше победата срещу Специя. Трудностите на Петко във Флоренция са същите, като тези на Димо - в отбор с толкова добри играчи е трудно за младите. Петко заслужава да играе в Серия А", завърши Пейчев с акцент върху представянето на друг българин в Калчото - Петко Христов.

Вижте кои таланти бяха спрягани за националния тим!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички